Neonaziler Wisconsin'deki bir Onur Yürüyüşü etkinliğini başka sağcı gruplarla birlikte savaş sloganları, Nazi bayrakları ve Hitler selamıyla taciz etti. Yurttaşların şikâyetlerine rağmen polisler “ifade özgürlüğü” kapsamında olduğu gerekçesiyle Neonazilerin nefret gösterisine izin verdiler.
ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı 23,000 nüfuslu Watertown kentindeki bir parkta düzenlenen Onur Yürüyüşü etkinliğinde LGBTİ+ düşmanı, kısmen Hıristiyan köktendinci örgütlerin çağrılarının ardından, Neonazi grubu "Blood Tribe" üyeleri de Cumartesi günü etkinliği protesto adı altında taciz etmeye geldi. Ellerinde gamalı haçlı bayraklar taşıyan Neonaziler, "Pedofiller asılmalı" ya da "Kan, kan, kan, her yer kan olacak" gibi sloganlar atarak, Hitler selamı verdiler. Maskeli Neonazilerin ellerinde silah olduğu da görüldü.
ABD'de Nazi sembollerinin alenen sergilenmesi ya da soyut şiddet mesajları içeren sloganlar atılması, federal anayasada yer alan ifade özgürlüğü hakkı çerçevesinde değerlendiriliyor. Olayla ilgili olarak yayınlanan videolardan birinde bir kişinin polis memurundan Neonazilere karşı yasaklama emri çıkartılmasını istediği görülüyor. Polis memuru "Sizi anlıyorum ama bir şey yapamam" diye cevap veriyor. Ayrıca, dikkate alınmadıkları takdirde "muhtemelen" buradan gideceklerini söylüyor.
Wisconsin’in Demokrat Valisi Tony Evers, Neonazilerin eylemini sadece LGBTİ+ toplumuna değil, aynı zamanda etnik azınlıklara ve Yahudilere yönelik bir saldırı olarak da kınadı. "Naziler, gamalı haçlar ve diğer LGBTİ+ karşıtı, ırkçı ya da anti-Semitik mesajlar, semboller ya da gruplar Wisconsin'de kabul görmez ve hoş karşılanmaz. Nokta!" Nazilerin çocukları ve aileleri de "taciz" etmiş olmasından dolayı özellikle şok olduğunu ifade etti.
ABD'de son yıllarda Neonaziler LGBTİ+ etkinliklerini giderek daha sık bir şekilde rahatsız ediyor. Mart ayında Neonaziler başka sağcı gruplarla birlikte Ohio'da bir drag queen okuma oturumunu basmış ve "Weimar koşulları Weimar çözümleri gerektirir" diyerek, Almanya’daki Nazi dönemindeki LGBTİ+ katliamlarına gönderme yapmışlardı. Bu tür Neonazi tacizleri sadece ABD ile sınırlı değil; Viyana, Zürih ve Münih'te de okuma etkinlikleri aşırı sağcı grupların eylemlerine sahne oldu.
Türkiye’de de Onur Ayı’nda bütün etkinlikler yapıldı ve piknik, panel gibi etkinlikler dahi sağcı grupların hedefi haline geldi.