Trump cinsel taciz suçlusu

18.05.2023 - 10:28
Haberi paylaş

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yazar E. Jean Carroll’a cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 5 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Aşırı sağcı Trump, aynı zamanda kadın düşmanı görüşleriyle biliniyor.

Milyarder kapitalist hakkında yaklaşık 30 yıl önce kendisine tecavüz ettiği ve iftira attığı iddiası ile 25 Nisan'da açılan davada görevli olan 3'ü kadın 9 kişilik jüri kararını verdi. Jüri, yaklaşık 3 saatlik tartışmasının ardından Trump’a tecavüz yerine cinsel tacizden ceza verdi.

Trump, kararı “cadı avının devamı” olarak yorumladı. Irkçı kapitalist, daha önce yazar E. Jean Carroll için “tipim değil” demişti. Kadın düşmanı çok sayıda yorumu olan Trump iktidara geldiğinde ABD’de milyonlarca kadın sokaklara protesto için dökülmüştü.

Trump hakkında halihazırda bir dizi başka soruşturma da devam ediyor. Senato baskınındaki rolü, Georgia eyaletinde seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışması ve Beyaz Saray’da kalması gereken gizli belgelerin Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’ya götürülmesi gibi soruşturmalar öne çıkıyor. Ayrıca Stormy Daniels’a aralarındaki ilişkiyi gizli tutması karşılığında yaptığı “sus payı” ödemesiyle ilgili hakim karşısına çıkmıştı.

Donald Trump, bütün bunları bir sonraki başkanlık kampanyasının başlangıcı için siyasi malzeme yapıyor ve kendisini mağdur göstermeye çalışıyor. Bu pislik kapitalistin işini elbette ABD mahkemeleri değil işçi sınıfının ve tüm ezilenlerin mücadelesi görecek.

Bültene kayıt ol