Putin füzelerin aktif edilmesi emrini verdi

15.12.2022 - 10:24
Haberi paylaş

ABD'deki Rusya büyükelçiliği “ABD patriot füzelerinin Ukrayna’ya sevkiyatının “öngörülemez sonuçlara yol açabileceğini” açıklamıştı. Önceki gün bir ABD yetkilisi, Biden yönetiminin Moskova’nın saldırılarına karşı koymak için gelişmiş uzun menzilli hava savunma sistemini Ukrayna’ya gönderme planlarını ortaya sermişti.

Rusya Büyükelçiliği bu adımı provakatif olmakla suçlamıştı.

Bu haberin ardından gelen bir diğer haber ise savaş çılgınlığının sözde uyarıların ötesine geçme potansiyelini gözler önüne serdi. 

Putin, ABD ve İngiltere'yi vurabilecek kapasiteye sahip olan Yars füzesinin aktif edilmesi emrini verdi.

Batı basını bu hamleyi ‘nükleer tehdit’ olarak ele alırken Rusya Savunma Bakanlığı roketin bir bölgeye kurulduğu görüntüleri yayınladı.

Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda konu ile ilgili haberler verirken füzenin Hiroşima'yı yok eden Amerikan bombasından 12 kat daha kuvvetli olduğunu söyledi. Siloya nakledilip operasyonel konuma gelen füzenin Rusya'nın 17 Aralık'taki senelik olarak Stratejik Füze Kuvvetleri Günü için hazırlandığı ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov geçtiğimiz hafta Rusya’nın ilhak edilen Ukrayna topraklarını savunmak için nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

ABD’in NATO üzerinden yayılmacılığı, Rusya’nın kendi bölgesinin asli emperyalist gücü olduğunu göstermek için Ukrayna’yı işgal etmesi, şimdi ABD’nin Rusya’nın işgaline karşı hava savunma sistemini Ukrayna’ya yollaması, silah ticaretine bir saniye ara vermemesi, Rusya’nın da sanki Ukrayna’yı işgal eden kendisi değilmiş gibi davranıp gezegeni nükleer silah ve yıkıcı füzeleri kullanmakla tehdit etmesi savaşın çok tehlikeli bir evresinin içinden geçtiğimizi gösteriyor.

Tüm dünyada savaş karşıtlarının birleşik bir ses çıkartması çok acil atılması gereken bir adım.

Bültene kayıt ol