15 Ekim’de uluslararası ırkçılık karşıtı konferans toplanıyor

13.10.2022 - 10:31
Haberi paylaş

İngiltere’deki Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk (SUTR) kampanyası 15 Ekim Cumartesi günü uluslararası bir konferans düzenliyor.

Dünyanın dört bir yanından ırkçılık karşıtı aktivistleri bir araya getirecek olan konferans, aşırı sağın tüm dünyada ırkçılığı büyüttüğü ve faşist güçlerin çeşitli Avrupa ülkelerinde yeniden meclise gelme gücü kazandığı çok önemli bir zamanda gerçekleşiyor.

Bir yandan aşırı sağın dünya genelinde güç kazanmaya başladığına ve faşistlerin endişe verici yükselişini görüyor, diğer taraftan İngiltere’de Chris Kaba'nın polis tarafından öldürülmesi, Türkiye’de göçmenlere her koldan yöneltilen ırkçı saldırılar derken kurumsal ırkçılığın da giderek yükseldiğine tanık oluyoruz. 

İtalya’da faşist Giorgia Meloni'nin başbakanlığa taşınması, Fransa'da Marine Le Pen'in, Jimmie Akesson liderliğindeki İsveç Demokratlarının seçim kazanmaları gibi örnekler ise tam anlamıyla bir uyarı sinyali. Bunlar, aşırı sağ tehdidin hep orada olduğunu gösteriyor, bu tehdide karşı büyük bir mücadele örgütlememiz gerektiğini hatırlatıyorlar.

İngiltere’de gerçekleştirilecek olan konferans, ırkçılıkla nasıl mücadele edileceğini tartışmak adına, sendikacıları, Avrupa ve ABD'den aktivistleri bir araya getiriyor. 

Konferanstaki oturumlar arasında, “Kurumsal Irkçılığa Direnmek”, “#StopRwanda Hareketi Irkçı ve Düşmanca Ortama Karşı Yükseliyor”, “Geçim Krizi: Birlik ve Dayanışma Zamanı – Irkçıların Bizi Bölmesine İzin Vermeyelim”, “Irkçı ve Faşist Sağı Nasıl Durdururuz: Nefrete ve Bölünmeye Hayır” gibi bir dizi başlık altında konuşacak olan sosyalistler, aktivistler, kampanya sözcüleri, sendikacılar ve göçmen temsilcileri arasında İşçi Partisi Milletvekili Bell Ribeiro-Addy, İngiltere Eğitimciler Sendikası (NEU)  Genel Sekreteri Kevin Courtney, Güney Afrikalı ırkçılık karşıtı ve çevre kampanyacısı Trevor Ngwane gibi isimler de yer alacak.

Bültene kayıt ol