Boris Johnson gitti, sıra muhafazakar hükümette

07.07.2022 - 17:36
Haberi paylaş

İngiltere'nin sağcı başbakanı bir skandalın ardından istifa etti. Devrimci sosyalistler, işçilere, göçmenlere, ezilenlere savaş açan muhafazakar parti hükümetine karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Muhafazakar başbakan, üst düzey bakanların bir dizi istifasının ardından gitmek zorunda kaldı. Johnson hükümetine karşı artan öfkeden korktular. Bu öfkeyi sürekli yinelenen yalanlar, örtbas etmeler ve yolsuzluklar, büyüyen hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı büyüttü.

Muhafazakar Parti, Boris Johnson'dan kurtularak iktidarını devam ettirmek istiyor.

İngiltere'de örgütlü olan Socialist Workers Party'ye (SWP) göre "Johnson'dan kurtulmak Muhafazakarların sorunlarına bir son vermez."

SWP, muhafazakar hükümetin krizine dikkat çekerken muhalefetteki İşçi Partisi'nin sağcı politikalarının bir alternatif olmadığını vurgulayarak, çözümü işçilerin grevlerinde ve sokak muhalefetinin güçlenmesinde görüyor ve şu çağrıyı yapıyor:

"Muhafazakarlara, tüm alçak politikalarına ve arkasındaki patronlara karşı cehennemi yükseltelim."

Erdoğan'ın sayılı dostlarından biri olan Boris Johnson, radikal solcu Jeremy Corbyn'e karşı İngiliz egemen sınıfının geniş desteği sayesinde başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Bültene kayıt ol