İsrail devletinin vahşeti devam ediyor: Filistin'e özgürlük!

13.05.2021 - 16:03
Haberi paylaş

Doğu Kudüs’ün İsrail tarafından işgalinin yıl dönümünde, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve ses bombalarıyla yaptığı saldırıyla başlayan İsrail’in devlet terörü ve Filistinlilerin direnişi sürüyor.

7 Mayıs’ta başlayan İsrail güvenlik güçlerinin Filistinli sivillere karşı giriştiği vahşi saldırılar dün de kesintisiz biçimde sürdü.

Doğu Kudüs’teki İsrail saldırılarında yüzlerce sivilin yaralandığı belirtiliyor.

Yüz binden fazla Filistinli, Ramazan Bayramı namazını Mescid-i Aksa'da kıldı. 

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 83'e yükseldi

İsrail uçakları, Gazze’nin Beyt Lahiya bölgesindeki Şeyh Zayid kenti çevresini havadan bombardımana tuttu, saldırıda bölgedeki pek çok bina yıkıldı.

İsrail'in Şeyh Zayid kentine gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan bir evin enkazında 2 Filistinlinin cansız bedenine ulaşıldı. Sivil savunma ekipleri, enkazdan çok sayıda kişiyi yaralı olarak çıkardı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 83'e yükseldi, yaralı sayısı 400'ü aştı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın pek çok kentinde Filistinlilere gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla gerçekleştirdiği müdahalelerde yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e, yaralananların sayısı ise 51'e yükseldi.

İsrail, Gazze’ye kara harekâtı planlıyor

İsrail Ordusu sözcüsü Jonathan Conricus, bugün yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara harekâtı hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi. Conricus son çatışmaların başlangıcından bu yana İsrail'e Gazze Şeridi'nden 1600 roket atıldığını, İsrail'in Demir Kubbe füze savunma sisteminin yaklaşık yüzde 90'lık bir etkinlik gösterdiğini, Gazze'deki 600 hedefin vurulduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşen ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in saldırılarını savundu.

Bültene kayıt ol