İspanya’da sendikalardan asgari ücret eylemi

13.02.2021 - 14:09
Haberi paylaş

İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CCOO) ve Çalışanlar Genel Birliği (UGT) perşembe günü ülkenin 50 ayrı noktasında gösteri yaptı.

Sendikalar, 950 Euro’da kalan asgari ücretin Covid-19’dan etkilenen diğer ülkelerde artırıldığını hatırlatarak, İspanya’da da artış talep ediyorlar. Ayrıca 2013 yılında emeklilik ve işçi haklarıyla ilgili geçirilen yasaların geri alınmasını istiyorlar.

Onurlu bir yaşam için gerekli hakların “Şimdi tam zamanı” sloganıyla talep edildiği eylemlerde sosyal mesafe kurallarına dikkat edilirken, hükümet müzakereye çağrıldı.

Madrid’deki eylemde konuşan CCOO Genel Sekreteri Unai Sordo, "Salgınla mücadelenin öncelik olduğunun hepimiz farkındayız ama yılın ikinci yarısından itibaren ekonomik büyüme de gerekli. Hükümete, bu sağlık krizinin sonrasında ülkede eşitsizliğin ve yoksulluğun daha fazla artmaması için (sosyal ajandayı iyileştirmenin zamanı geldi) diyoruz" şeklinde konuştu.

UGT Genel Sekreteri Jose Maria Alvarez de "Binlerce İspanyol'un yatacak yeri yok. Vatandaşlar artık verilen sözlerden bıkmaya başladı. İşverenler ve hükümet bizden zaman istiyor. Bizim sabrımız tükendi. Ya masaya oturulur ya da sendikalar bugün 50'den fazla kentte başlattıkları eylemleri daha da artırıp sokaklara dökülür" ifadelerini kullandı.

Bültene kayıt ol