ABD’li sosyalistler: Biden kazansa da evlere çekilmeyeceğiz

07.11.2020 - 18:01
Haberi paylaş

ABD’de örgütlü Marx 21 üyesi sosyalist aktivistlerden.

Liberallerin ve sendikaların  Biden kazanırsa bu hareketi bir kutlama hareketine çevirmesine karşı tetikte olmamız gerekir. Örneğin San Diego’da Biden kazanıyor gibi görünmeye başladığı zaman planlanmış olan gösteri iptal edildi.  

Buna karşı iyi bir tepki Siyah Hayatlar Önemlidir hareketinden geldi.  Siyah Hayatlar Önemlidir hareketi seçim adaleti adlı bir proje gerçekleştirdi. Bu proje çalışan aileler, ön haklar, ön cephe adlı bir harekete başladı. Önderliğini siyahların yaptığı çok etnisiteli bir koalisyon. Amacı, siyahların geçmiş dönemde-Amerikan tarihinin en büyük sosyal hareketiydi- ayaklanmalarının gösterdiği enerjiyi hem seçimlere hem de seçim dışı biçimlere taşımak.  Şöyle iddiaları var: “Biz cephenin en önündekileriz. Çünkü bizim hayatlarımız ve sevdiklerimizin hayatları Trumpizmi devirebilmek için elimizdeki bütün imkanlarla mücadele etmemizi gerektiriyor. Beyaz üstünlüğü, beyaz milliyetçiliği; Trump yönetiminin toplumumuza verdiği bütün hasarlara karşı mücadele etmeliyiz.  Amacımız  sadece Beyaz Saray’da bir değişiklik olması değil. Bundan sonra da mücadele etmek. Ve şimdi Trump’a karşı ne kadar mücadele etsiysek, seçilecek olan bu yönetime karşı da aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.” 

California’da da 14 Kasım’da  göçmen hakları için bir günlük eylem günü örgütleniyor. Bunu örgütleyenler sokaklardaki sıradan insanların gücünün bilincinde. “Başkanın temsilcileri belediye başkanlarının yapacaklarını beklemek istemiyoruz. Göçmen hakları için elimizden gelen her şeyi başkanların filan yapmasını beklemeden yapacağız” diyorlar.  “Ne  Demokratların ne de Cumhuriyetçilerin göçmenleri özgürleştireceğine, göçmenlerle ilgili Amerika’daki resmi grubu ortadan kaldıracağına, göçmen kamplarını kapatacağına, veya polisi ortadan kaldıracağına inanıyoruz” diyorlar. Onları zorlamadığımız takdirde bunların hiçbirini yapmayacaklar. Başkanlık seçimini kim kazanırsa kazansın  California halkı şu anda kamplarda tutulan son göçmene kadar hepsinin özgür kalmasını istiyorlar. Seçimlerden sonra ne olursa olsun, sokaktaki sıradan insanların hepsi sendikalı ve mahallerinde seferberlik halinde  örgütlü bir şekilde mücadele etmeye  devam etmek zorunda. 

Bültene kayıt ol