Almanya’da binlerce gösterici Yunanistan’daki sığınmacılar için yürüdü: Yerimiz var!

Almanya’nın farklı şehirlerinde yapılan eylemlerde, Yunanistan’daki Moria sığınmacı kampında çıkan yangında evsiz kalan binlerce kişinin ülkeye getirilmesi istendi.

Başkent Berlin’de çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Ana Tren Garı’nın önündeki meydanda toplanan binlerce kişi, daha sonra Reinhardt, Luisen ve Invavaliden caddeleri üzerinden İçişleri Bakanlığının önüne yürüdü.

Göstericiler, “Moria’dan Almanya’ya getirin, hemen şimdi”, “Yerimiz var”, “Sınırlara hayır” ve “Sınır dışı etmeleri durdurun” sloganları atarak, üzerinde “Tüm sığınmacı kamplarını kapatın”, “Moria iyi değil”, “Kampları boşaltın, hemen kabul edin”, “Moria yanıyor hemen tahliye edin” ve “Yazıklar olsun Avrupa Birliği” yazan döviz ve pankartlar taşıdı.

Eylemlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği yöneticileri protesto edildi.

Moria mülteci kampında yangın

ilginizi çekebilir

50367133738_9ba3b69150_c-1
Trump yönetimi ABD ara seçimlerinde nasıl çakıldı?
DefendOurJuries31-10-26-8-1
Filistin, Burnham’ın belası olmaya devam edecek
yaşatanyasa
Sokakta yaşayan hayvanları yaşatmak için 1 milyonun üzerinde imza