Almanya’da binlerce gösterici Yunanistan’daki sığınmacılar için yürüdü: Yerimiz var!

Almanya’nın farklı şehirlerinde yapılan eylemlerde, Yunanistan’daki Moria sığınmacı kampında çıkan yangında evsiz kalan binlerce kişinin ülkeye getirilmesi istendi.

Başkent Berlin’de çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Ana Tren Garı’nın önündeki meydanda toplanan binlerce kişi, daha sonra Reinhardt, Luisen ve Invavaliden caddeleri üzerinden İçişleri Bakanlığının önüne yürüdü.

Göstericiler, “Moria’dan Almanya’ya getirin, hemen şimdi”, “Yerimiz var”, “Sınırlara hayır” ve “Sınır dışı etmeleri durdurun” sloganları atarak, üzerinde “Tüm sığınmacı kamplarını kapatın”, “Moria iyi değil”, “Kampları boşaltın, hemen kabul edin”, “Moria yanıyor hemen tahliye edin” ve “Yazıklar olsun Avrupa Birliği” yazan döviz ve pankartlar taşıdı.

Eylemlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği yöneticileri protesto edildi.

Moria mülteci kampında yangın

ilginizi çekebilir

IMG_20260129_123134
Defterdarlıkta baskıya, mobbinge ve ayrımcılığa hayır!
maxresdefault (2)
Bruce Springsteen’den ICE cinayetlerine karşı şarkı: “Minneapolis’in Sokakları”
55059506028_8482a03615_c
Minnesota’daki DSA örgütleyiciyle röportaj: “Radikal bir liderliğe ihtiyacımız var”