Greta Thunberg ile Kanada'da kitlesel iklim eylemi

27.10.2019 - 10:44
Haberi paylaş

İklim aktivisti Greta Thunberg'in ziyaret ettiği Vancouver'da 10 bin kişi iklim adaleti için sokaklardaydı.

Vancouver Sanat Galerisi'nin önünde toplanan binlerce kişi, Kanada'da bir sonraki iklim grevi için atılacak önemli adımları tartıştı.

Bir grup Kanadalı genç, "iklim değişikliğine tehlikeli katkıları" nedeniyle federal hükümete dava açacaklarını ilan etti.

Eylemde konuşan Greta Thunberg, "Geleceğimi kaybetmek bir seçim kaybetmek veya borsada hisse senetlerinin değer kaybetmesi gibi bir şey değil. Dünya liderleri konforları ve kârları için gelecğimizi satıyorlar gibi. Ancak onların yalanlarını görmeye başlıyoruz ve onları yaptıklarından sorumlu tutacağız" dedi.

16 yaşındaki genç aktivist, "İktidarlar hâlâ yarın yokmuş gibi davranıyorlar. Biz gençler onlara bunu yapmamalarını söylüyoruz. Yaptıklarının ve yapmadıklarının getireceklerini görmezden gelmeyi bırakmalılar. Biz bir değişim dalgasıyız ve birlikte olduğumuz sürece durdurulamayız. Dünya liderlerini harekete geçireceğiz. Bunu yapabiliriz ve yapacağız" ifadelerini kullandı.

20 Eylül'de tüm dünyada 7.7 milyon kişi iklim için sokağa çıkmıştı. 29 Kasım ve 6 Aralık tarihlerinde bir kez daha grevler ve eylemler olacak.

Bültene kayıt ol