Mısır’da protestoların ikinci günü: Yüzlerce gösterici polisle çatıştı

Sisi hükümetinin gitmesini isteyen göstericileri Cumartesi gecesi de sokaktaydı.

Mısır polisi, Tahrir Meydanı’nda olağanüstü güvenlik önlemleri alırken, Kahire’de bazı sokakları zırhlı araçlarla kapattı.

Süveyş şehrinde yüzlerce protestocu “Sisi defol”, “Halk rejimi devirmek istiyor” sloganlarıyla yürüdü.

Uluslararası ajanslara konuşan bir protestocu “200 kadar insan vardı. Onlar (polis) göz yaşartıcı gaz, kauçuk ve canlı mermiler attılar. Yaralananlar oldu” dedi.

İki gündür süren protestolarda 74 gösterici tutuklandı.

Darbeci Sisi’nin hükümeti, 2016’dan bu yana Uluslararası Para Fonu’ndan IMF) 12 milyar dolarlık bir kredi paketinin bir parçası olarak katı bir kemer sıkma uyguluyor.

Yükselen fiyatlar halkı çıldırtmış durumda. Temmuz ayında yayınlanan resmi verilere göre neredeyse her üç Mısırlı’dan biri yoksulluk sınırının altında, günde 1.40 doların altında gelirle yaşıyor.

ilginizi çekebilir

2014-Onur-Yu╠eru╠eyu╠es╠gu╠e-scaled (2)
Nefret yasası 12. Yargı Paketi’nde yer alabilir, LGBTİ+ dernekleri: “Onurumuzu paketletmeyiz"
bm-den-suveyda-raporu-yaklasik-93-bin-kisi-yerinden-edildi
Rehin alınan eğitim ve kurban edilen öğrenciler
RS4122_Gazan-children-daily-suffering-to-bring-clean-drinking-water
Su apartheidi ve Filistinlilerin adalet mücadelesi