Çin'e iade yasasını geri çektiren Hong Kong'taki protestocular, siyasi reformların bir an önce yapılmasını istiyor.
Euronews'un haberine göre in'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde "yasağa rağmen" 15'inci haftasında devam eden protestolara polis müdahale etti.
'Sivil İnsan Hakları Cephesi'nin organize ettiği gösteri kapsamında merkezi hükümet ofisleri önüne yürüyen kalabalık, polis tarafından durduruldu.
Polis, molotofkokteyli ve kaldırım taşları atan kalabalığa, zırhlı araç ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.
Bir grup eylemci ise eski sömürge İngililtere'nin konsolosluk binasına giderek "Çin'in Hong Kong'da özgürlükleri teminat altına alması" taleplerinin yetkililere iletilmesini istedi.
Bölgedeki işyerleri kepenk kapattı.
Göstericilerin bölgedeki bazı yolları kapatması üzerine Admiralty ve Wan Chai metro hizmetleri askıya alındı.
Hong Kong Polis Gücü, çevreye verilen zararı gerekçe göstererek 15 Eylül protestosunu yasaklamıştı.
Bin 300 kişi gözaltına alındı
Gösterilerin hedefindeki "şüphelilerin Çin'e iade yasa tasarısı" yerel meclise nisan ayında sunuldu, ancak protestolar üzerine Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, 4 Eylül'de tasarıyı geri çekti.
Protestocular bu adımın 7.5 milyon nüfuslu bölgenin özerk statüsünü ihlal ettiğini ve Pekin yönetiminin baskısını artıracağını savunuyordu.
Bölgede hazirandan bu yana düzenlenen protestolarda bin 300'den fazla kişi gözaltına alındı.
Protestocular, eylemcilere yönelik polis şiddetinin soruşturulması için bağımsız bir komisyon kurulması, tutuklanan protestoculara af çıkarılması, protestoların "ayaklanma" olarak adlandırılmasına son verilmesi ve siyasi reformların yeniden başlatılmasını talep ediyor.