Belçika'da ırkçılık tartışması: 'Siyah halk aşağılanıyor'

27.08.2019 - 13:51
Haberi paylaş

Belçika'da düzenlenen bir halk festivalinde yer alan yüzü siyaha boyanmış 'Vahşi' (le Sauvage) karakteri ırkçılık tartışmalarını alevlendirdi.

Euronews'tan Burak Ortahamamcılar'ın haberine göre Belçika'nın Ath kentinde pazar günü düzenlenen halk festivali gösterileri kapsamında beyaz bir aktör, makyajla siyahi 'Vahşi' karakterine dönüştü ve prangaya vurulmadan önce çığlıklar eşliğinde şehir turu attı. Geçit töreni 'Vahşi'nin zincirini belediye başkanına vermesiyle son buldu.

Her yıl düzenlenen etkinlikten tartışma yaratan karakterin çıkarılması için imza kampanyası yürüten ırkçılık karşıtı Brüksel Panthers grubundan Mouhad Reghif, 'Vahşi'nin siyah halkı aşağılayan bir görüntü verdiğini ve ayrımcılığı körüklediğini ifade ediyor.

Reghif, "Bu karakterin çılgınca bir tavrı ve davranışı var; insanlara bağırıyor, çocukları korkutuyor. Ath'ta yaşayan siyahi bir arkadaşım kendisini gören bir çocuğun, ona 'Vahşi'yi hatırlattığı için, ağladığını söylüyor." dedi.

Aht Belediye Başkanı Bruno Lefebvre ise ırkçılık eleştirilerinin sadece şehir dışından geldiğini söyleyerek 'Vahşi'yi savundu. 

Bültene kayıt ol