Almanya'da göçmenlere ırkçı tehdit

08.06.2019 - 09:22
Haberi paylaş

Almanya'nın Köln kentinde Türkiyelilerin ve diğer göçmenlerin posta kutularına gamalı haç ve nükleer bomba sembolleri içeren tehdit mektupları bırakıldı.

15 yıl önce neonazilerin çivili bomba saldırısına maruz kalan Keup Caddesi çevresindeki sokaklarda oturan yabancı kökenli kişilere bırakılan mektuplarda, "Sizler de Yahudiler gibisiniz. Müslümanlar Almanya'yı terk edin. Yakında size yönelik saldırılar başlayacak" ifadeleri yer alıyor.

AA'nın haberine göre Keup Caddesi Esnaf Birliği Başkanı Meral Şahin, iki gün sonra caddelerinin bombalanışının 15. yılı dolayısıyla anma etkinlikleri düzenleyeceklerini, bu mektupların bununla ilgisi olup olmadığını bilmediklerini söyledi.

Şahin, "Mektuplar Mülheim semtindeki Keup Caddesi'nin yakınındaki iki caddedeki yabancı kökenlilerin posta kurularına atılmış. Mektupta 'Siz Müslümanlar hiçbir zaman bizleri sevmediniz. Bizden nefret ediyorsunuz, biz bunun farkındayız. Bomba atacağız, sizleri öldüreceğiz. Sizler aynı Yahudiler gibisiniz' şeklinde ifadeler yer alıyor." dedi.

Polisin mektupları topladığı bilgisini aldıklarını belirten Şahin, "İnsanları ürkütmek, korkutmak ve sindirmek için yapılan şeyler. Biz bunların gerçeğini de yaşadık o yüzden bunlar bizi korkutmaz" dedi. 

Bültene kayıt ol