Alexandria Ocasio-Cortez'in Yeşil Yeni Anlaşma'sına ABD Senatosu'nda destek yok

03.04.2019 - 08:41
Haberi paylaş

İklim değişikliğine karşı bir tür eylem planı olan Yeşil Yeni Anlaşma, geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nda oylandı ve reddedildi.

Anlaşma, senatonun parçası olmayan Alexandria Ocasio-Cortez gibi daha soldaki Demokrat siyasetçiler tarafından öneriliyordu.

Yeşil Yeni Anlaşma, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini ve 2050'de net emisyonun sıfıra indirilmesini, yenilenebilir enerjiye ve temiz ulaşıma yatırım yapılmasını, ayrıca milyonlarca yeni yeşil iş oluşturulmasını öneriyordu. Tarımda kirliliğin yok edilmesi ve aşırı hava olaylarıyla mücadele edilmesi için kaynak yaratılmasını da öngörüyordu.

Cumhuriyetçiler, anlaşmayı destekleyen herkesi "ticaret karşıtı" olarak etiketleyen bir tartışma yürüttüler.

Bunun sonucunda, senatoda anlaşmaya 57 "Hayır", 43 "Mevcut" oyu verildi. "Mevcut" oyu, senatörün orada bulunduğunu, ancak tasarıyla ilgili olumlu veya olumsuz görüş bildirmediğini anlatıyor.

Demokrat Parti'den başkan adayları Kirsten Gillibrand ve solcu Bernie Sanders da "Mevcut" oyu kullandılar.

Donald Trump, Yeşil Yeni Anlaşma'nın anlamını "artık uçaklar olmayacak, inekler olmayacak ve aile başına bir araba düşecek" diye açıklıyordu.

Alexandria Ocasio-Cortez, anlaşmanın "zamanımız kalmadığı için ekonomik, toplumsal ve politik paradigmalarımızı her meselede değiştirme" anlamına geldiğini dile getiriyordu.

Bültene kayıt ol