Cezayir’de gösteriler sürüyor

03.03.2019 - 20:19
Haberi paylaş

Cezayir'de 1999'dan beri devlet başkanı olan Abdülaziz Buteflika'ya karşı sokak eylemleri sürüyor. Cuma namazı sonrası yapılan gösterilerde binlerce kişi sokaklara çıktı.

Cezayir’de sokağa çıkan binlerce kişi, Cezayir iç savaşının ardından iktidara gelen ve 1999’dan beri devlet başkanlığı görevini yürüten 81 yaşındaki Abdülaziz Buteflika’nın 18 Nisan’da yapılacak seçimlerde tekrar aday olmasını protesto etti. Buteflika felç geçirdiği 2013 yılından bu yana halka seslenmemişti.

Ülkenin başkenti Cezayir’de Cuma namazı sonrasında yapılan eyleme binlerce kişi katıldı. Cezayir bayrakları taşıyan eylemciler “Beşinci döneme hayır” sloganları atarken, 2011’deki Arap Baharı’nın sloganlarından olan “Halk rejimi devirmek istiyor” sloganı da atıldı. Polis, helikopterlerle takip ettiği eylemcilere göz yaşartıcı gaz ile saldırdı. Vahran, Konstantin, Setif Constantine, Tizi Ouzou ve Buira’da da eylemler yapıldı.

Eylemciler Buteflika’nın beşinci dönem için de aday olmasını kınarken ülkenin sorunlarına da dikkat çektiler. Genç işsizliğinin %30’lara ulaştığı ülkenin önemli petrol rezervleri bulunuyor. 

Cezayir'de iktidarı bırakmayan başkana karşı halk sokağa döküldü

Bültene kayıt ol