ABD'de kadınlardan Trump'a ve savaşa karşı eylem

22.10.2018 - 08:30
Haberi paylaş

ABD'nin başkenti Washington'da yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Kadınlar Yürüyüşü'nde ABD'nin dış politikası protesto edilirken, organizasyonu düzenleyen örgütlerin katkılarıyla hazırlanan bildirge okundu. Bildirgede "En iyi imparatorluk, yok olmuş imparatorluktur" denildi.

Yüzlerce kişinin katılım gösterdiği Pentagon yakınlarındaki Kadınlar Yürüyüşü, saldırgan ABD dış politikasına yükselen tepkilere sahne oldu.

Binlerce insanı Pentagon yakınlarında Vietnam savaşını protesto etmek amacıyla buluşturan ve 1967'de gerçekleştirilen eylemlerinin 51. yıldönümüne ithaf edilen yürüyüşte, Trump yönetimi altında ABD'nin giderek sertleşen ve agresifleşen dış politikası protesto edildi.

Amerikan Yeşiller Partisi, Birleşik Devletler Savaş Karşıtı Koalisyon ve Barış İçin Siyah İttifak da dahil bir düzine örgüt tarafından organize edilen yürüyüşte, barış için ve savaş makinesine karşı yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu. "Taleplerimiz oldukça basit, ülke dışında süren savaşların bütünüyle durması, yurtdışındaki üslerin kapatılması ve Pentagon'un bütçesinin büyük oranda kısılarak, burada ülkemizdeki sosyal programların finanse edilmesinde kullanılması. En iyi imparatorluk, yok olmuş imparatorluktur" denildi.

Yürüyüşün, "dünya ölçeğinde süregelmekte olan ABD saldırganlığına ve iki taraflı olarak devam eden Pentagon fonlamalarındaki artışlara yanıt olarak" gerçekleştirildiği belirtildi.

(Sputnik)

Bültene kayıt ol