Ankara’da yüzlerce sokak hayvanının akıbeti meçhul

16.12.2023 - 08:50
Haberi paylaş

Ankara Keçiören’de bir çocuğun sokak köpekleri tarafından ağır yaralanmasının ardından, belediyeler sokak hayvanlarına yönelik sürek avı başlattı. Keçiören Bağlum’da bulunan hayvan barınağı civarında yaşayan yüzlerce köpek dünden beri kayıp ve akıbetleri bilinmiyor.

Aralarında Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi üyelerinin de bulunduğu hayvan hakları aktivistleri ve hayvan hakları dernekleri temsilcilerinin de bulunduğu bir grup, konuyu görüşmek için bugün Keçiören Hayvan Barınağı’na gitti. Aktivistler, öğle saatlerinde “A Takımı” isimli faşist çetenin mensubu olduğu düşünülen kişiler tarafından tehdit edildi. Akşamüzeri barınak yetkilileri aktivistlerin iki temsilcisiyle görüşmeyi kabul etti.

Görüşmeden sonra aktivistler 450 hayvan kapasiteli barınakta bu rakamın üzerinde hayvanın çok kötü koşullarda yaşamaya çalıştığını, bu hayvanların burada bulunma sebebinin “ısırılma vakası” olduğunun söylendiğini, bunun gerçeği yansıtmadığını, barınağın dışında yaşayan yüzlerce köpeğin ne olduğu hakkında ise “bilmiyoruz” açıklamasının yapıldığını anlattılar.

Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi’nden Güliz Gündüz, “Daha kalabalık olmayız. Kadınlar, LGBTİ+’lar, hayvanlar da dahil, tüm ezilenlerin hak mücadelesi birlikte yürütülmeli” dedi.

Bültene kayıt ol