Avrupa’da öğrencilerden iklim işgalleri

Avrupa çapında okullar ve üniversitelerde “Fosili Bitir: İşgal Et!” başlığıyla eylemler başladı. Kıta çapında 22 okul ve üniversitede işgaller var.

İklim değişikliği konusunda adım atmasını isteyen gençler Avrupa çapında okul ve üniversite işgallerine başladı. Bir ay sürece kampanyanın başlığı “Fosili Bitir: İşgal Et!”. Almanya’da Wolfenbüttel, Magdeburg, Münster, Bielefeld, Regensburg, Bremen ve Berlin üniversiteleri işgal edildi. Barcelona’da Barcelona Özerk Üniversitesi’ni işgal eden öğrenciler, iklim değişikliğine dikkat çeken açık hava dersleri örgütledi. Belçika’da 40 öğrenci Ghent Üniversitesi’ni işgal ederken, Çek Cumhuriyeti’nde 100 kadar öğrenci Ticaret ve Endüstri Bakanlığı önünde kamp yaptı. İngiltere’de ise Leeds, Exeter ve Falmouth üniversitelerinde işgal hazırlıkları sürüyor.

The Guardian’ın haberine göre en radikal eylemler öğrencilerin yedi okul ve iki üniversiteyi işgal ettiği Portekiz’in Lizbon kentinde yaşanıyor. Lizbon Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi’nde öğrenciler kendilerini dekanın odasına kilitledi. Lizbon’da öğrenciler ayrıca işgal eylemleriyle dayanışma için sokak barikatları da kurarak trafiği de engelledi.

ilginizi çekebilir

ONZGQAWVYRD6BIYVSZ7GNPQF7E (5)
Arjantin seçimlerinin kazananı aşırı sağcı Javier Milei oldu
31int-Sudan-fmqw-jumbo
Sudan halkıyla dayanışmaya
WhatsApp Image 2025-11-07 at 13.45
Çiğli Belediyesi memurlarının eylemi halaylar, zılgıtlar ve sloganlarla devam ediyor