İkizdere'de direniş devam ediyor: Kesimi engellemek için ağaçlara çıktılar, kovan koydular

25.05.2021 - 13:10
Haberi paylaş

İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın başlattığı taş ocağı çalışmalarına yöre halkının tepkileri sürerken, Rize Valiliği İkizdere ilçesinde 15 gün süreyle gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yasağı kararı almıştı, yasağa rağmen yöre halkının direnişi devam ediyor.

Bölgede ağaç kesiminin sürmesi üzerine sabah saatlerinde direniş alanına giden yöre halkı, ağaç kesimini engellemek için ağaçlara arı kovanları koydu. Bunun üzerine iş makinaları çalışmalarına ara verdi.

Köylüler çektikleri videolarda 1986 yılı damgalı peteklik ağaçları göstererek bunların kesileceğini söyledi. Köylülerden Ömer Tuncer ve Yüksel Fazlıoğlu gözaltına alındı.

Ağaçların üstünde nöbet tutan köylüler ağaç cinayetlerini görüntülemeye, kamuoyuna duyurup duyarlılık yaratmaya çalışıyor.

İşkencedere, Cengiz İnşaat’ın taş ihtiyacı için talan ediliyor 

Cengiz İnşaat'ın İkizdere'nin İşkencedere Vadisi'nde yapmaya başladığı taş ocağı günlerdir gündemde. Bu taş ocağı, İyidere ilçesindeki lojistik merkez ve liman projesinin taş ihtiyacı için kullanılacak.

Rize'nin sahil ilçelerinden İyidere'deki projenin ihalesi, Eylül ayında 1 milyar 370 milyon TL ile Cengiz İnşaat'a verilmişti.

Bültene kayıt ol