İşkencedere Vadisi’nde taş ocağına karşı direniş 5. gününde

Dün Cengiz İnşaat’ın doğayı yıkımını engellemek isteyen kadınlara Jandama biber gazı sıkmıştı. Bugün ise iş makinaları ağaçları koparmaya başladı. Yöre halkı ve çevre ilçelerden gelenler iş makinalarını durdurdu.

Birçok türe ev sahipliği yapan, bir doğa harikası olarak nitelenebilecek İşkencedere Vadisi’nde taş ocağı inşaatına karşı nöbet 5. gününde.

Çevre ilçelerden direnişe destek vermek için gelen yurttaşlara GBT kontrolü yapıldı. Jandarma engellemesine rağmen yurttaşların alana girmek için ısrar etmesi ve yürümesi üzerine iş makineleri durduruldu. Çalışmalar sırasında ağaçların koparıldığı görenler Cengiz İnşaat’a tepki göstererek, “Bu kazanç değil, katliamdır” dedi.

Yöre halkın yıkımı durdurmak için mücadelede kararlı.

ilginizi çekebilir

25-kasim-2020-istanbul-12-e1669112744773
Yaşamı parçalara ayıran iktidar: Kadın, hayvan ve çocuk bedenleri üzerinden bir şiddet rejimi
606082719_18034702409739592_1295974550546379837_n
“Sendikamızın mücadele kararının sonuna kadar arkasında duracağız”
chavez_the_candidate_is_accompanied_by_his_wife_marisabel_right_during_a_march_across_caracas_to_officially_open_his_presidential_campaign_in_august_1998
Venezuela: Ya aşağıdan sosyalizm ya bürokratik yozlaşma