İklim ve doğa mitingine keyfi yasak

Ankara’da yarın yapılması planlanan “Ekolojik yıkıma dur diyoruz” mitingi Valilik tarafından yasaklandı.

Ankara Valiliği tarafından miting tertip komitesine gönderilen yazıda “Toplu ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesine dayanarak uygun görülmemiştir” gerekçesi yer alıyor.

İlgili maddeye göre “Bölge valisi, vali veya kaymakam, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması hâlinde yasaklayabilir.”

Kazdağlarındaki altın madenciliğine, termik santrallere ve kirli enerjiye, HES’ler ve JES’lerle uzayıp giden doğanın yıkımına ve iklim krizine karşı çıkan çevrecilerin barışçıl mitingleri, keyfi olarak yasaklanmış durumda.

26 Ekim’de Ankara’da miting: ‘İklim krizi ve ekolojik yıkıma dur diyoruz!’

ilginizi çekebilir

05fd2700-b71c-11f1-8d21-19ad84e0e822
Ukrayna krizi, Avrupa liderlerinin ABD imparatorluğuna olan bağımlılığını gösteriyor
photo_5962924073564181162_w
NAZA: Bir soykırımın anatomisi
4f337e02-e4f5-467a-9b89-97cf29edda1f
Smart Solar’da grev: İşçiler hakları için mücadele ediyor