İklim ve doğa mitingine keyfi yasak

Ankara’da yarın yapılması planlanan “Ekolojik yıkıma dur diyoruz” mitingi Valilik tarafından yasaklandı.

Ankara Valiliği tarafından miting tertip komitesine gönderilen yazıda “Toplu ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesine dayanarak uygun görülmemiştir” gerekçesi yer alıyor.

İlgili maddeye göre “Bölge valisi, vali veya kaymakam, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması hâlinde yasaklayabilir.”

Kazdağlarındaki altın madenciliğine, termik santrallere ve kirli enerjiye, HES’ler ve JES’lerle uzayıp giden doğanın yıkımına ve iklim krizine karşı çıkan çevrecilerin barışçıl mitingleri, keyfi olarak yasaklanmış durumda.

26 Ekim’de Ankara’da miting: ‘İklim krizi ve ekolojik yıkıma dur diyoruz!’

ilginizi çekebilir

68eaa82ea310f735017ea91c
İki şehirde yürüyüş var: ‘İsrail'i tanıma, tam ambargo uygula'
saglik-bakanligi-trans-doktor-larin-kayatasi-ikinci-kez-meslekten-men-etti
Doktor Larin Kayataş: “Bu mesele yalnızca beni ilgilendirmiyor”
trump_and_netanyahu_cropped-1
İsrail, Trump’ın yine ‘korkup vazgeçmesine’ izin verecek mi?