'İklim değişikliği en fazla işçileri ilgilendiriyor'

08.10.2019 - 09:39
Haberi paylaş

İklim krizine karşı mücadele dünya sendikal hareketinin gündemindeyken, Tez-Koop-İş Sendikası  Ankara'da "İklim Değişikliğinin Çalışma Yaşamına Etkisi Çalıştay'ı yaptı.

5-6 Ekim'de Ankara’da yapılan çalıştaya sendikacılar, bilim insanları ve meslek odakları temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, "Bu çalıştay Türkiye’ye ışık olmalı, her yerde benzer etkinlik ve faaliyetler düzenlenmeli ve bu gündem asla basite indirgenmemeli" dedi

"İklim değişikliğine ilgili ana bilim dalları üzerinden bakmak" ve "Uluslararası ve ulusal bağlamda sosyoloji, hukuk ve mevzuat şemsiyesi altında ne olacak memleketin hava durumu?" başlıklı iki oturum yapıldı.

Çalıştayın ikinci gününde, iklim değişikliğinin üretim süreçlerine etkileri ve işçilerin talepleri, “Çalışma yaşamında ne oldu, ne oluyor, ne olacak?” ve "Yarın İçin Çözüm Önerileri: İşçi Sınıfı İçin Dayanışma ve Kolkola Girme Zamanı"  başlıklı oturumlar da tartışıldı. 

Fotoğraf sergisi ile  Yunus Topal’ın yönetmenliğini yaptığı “Antarktika” belgeseli gösterimi ve yönetmen ile de sohbet de çalıştay etkinlikleri arasındaydı.

Çalıştayın sonuç raporunda, iklim krizinin çalışanlar başta olmak üzere tüm toplumun sağlığını, refahını ve geleceğini kökünden etkileyecek olması vurgulandı. Bu nedenle ilgili tüm tarafların bu konuyu sürekli gündemde tutması ile ulusal ve uluslararası düzlemde her türlü tedbirin alınmasına yönelik adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Bültene kayıt ol