Avustralya’da kitlesel iklim grevi

Sydney, Melbourne, Lismore, Cairns… Avustralya’nın şehirlerinde iklim grevine katılan yüz binlerce kişi gösteriler yaptı.

Gelecek için Cumalar (FFF) adlı okul grevlerine binlerce öğrencinin katıldığı Avustralya, küresel iklim krizinin etkilerinin dolaysız yaşandığı ülkelerden biri.

Gelecekleri tehdit altında olduğu için bugün okula gitmeyen çocukların çağrısıyla sokağa çıkan, her yaştan protestocu iklim krizine sebep olan kapitalizmi ve karbon emisyonlarını sıfırlamayan hükümeti protesto ediyor.

Sydney’de 100 bin, Melbourne’de 100 bin, Brisbane’de 50 bin kişi iklim grevine katıldı. Ülke genelinde bugün 100 gösteri gerçekleşti.

ilginizi çekebilir

x-twitter
Onur Haftası'nda yasak: LGBTİ+ dernekleri ve LGBTİ+ hakları konusunda paylaşım yapan derneklerin X hesapları erişime engellendi!
manset1012-6vircd7g96os8gdag2zk
Erken seçim tartışmaları, Cumhur İttifakı'nın stratejisi ve muhalefetin açmazları
images (5)
Trump’ın tüm öngörüleri çökerken