Beyaz Saray önünde iklim protestosu: ‘Geleceğimizi koruyun’

İsveçli genç iklim aktivisti Greta Thunberg ve Amerikalı öğrenciler, Washington’da iklim krizini protesto etti.

Beyaz Saray önünde düzenlenen gösteride Thunberg ve arkadaşları, ABD yönetimini iklim değişikliğiyle mücadelede etkin politikalar yürütmeye çağırdı.

Protestocular Trump yönetiminden ve Kongre’den, yaklaşan BM İklim Zirvesi öncesinde, küresel ısınmanın önüne geçilmesi için karbon salımının azaltılmasını sağlayacak uygulamaları hayata geçirmelerini talep etti.

Büyük çoğunluğunu lise ve üniversite çağındaki gençlerin oluşturduğu gösteride aktivistler “İklim değişikliği ölümcüldür”, “Bombalar iklim değişikliğini hızlandırır”, “İnsanlar mı, kâr mı?”, “Isınıyor!”, “Bu bir kriz, ona göre davran” yazılı pankartlar taşıdı.

ilginizi çekebilir

photo_5820974188955634858_y
Beş şehirde eylem: Barınakta hayat yok, sokaklarda olacak! Katliam yasası sonrasında artan hayvan ölümleri ve barınaklardaki katliamlara karşı yaşam hakkı savunucuları Adana, Ankara, Ayvalık, İstanbul ve İzmir’de sokakta olacak.
neden-hedef-secildim-3
Hrant'ın Arkadaşları Dink cinayetine giden yolu anlatıyor: Neden hedef seçildim?
cozum-komisyonunun-ortak-raporunun-tamami
Meclis Raporu: Silahsızlanma var, Kürt barışı belirsiz