Rotterdam’da yürüyüş: “Eğer iklim bir banka olsaydı çoktan kurtarılmıştı”

Çevre grupları, siyasi partiler, sendika federasyonu FNV ve diğer ve sosyal örgütler, Rotterdam Limanı’nda kirleten kömür sektörüne “veda edilmesini” istiyor.

Hollanda’da hükümetin iklim politikaları, Rotterdam’da yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Çok sayıda kitle örgütünün çağrılarıyla merkez tren garı önünde toplanan protestocular, “Ne istiyoruz? İklim adaleti! Ne zaman istiyoruz? Şimdi” sloganıyla toplandı.

Dünya Liman Günleri Festivali’nin bulunduğu Erasmus köprüsünden geçerek Wilhelmina Meydanı’na yürüdüler.

Göstericiler, Rotterdam Limanı’ndan geçen kömürün yarattığı karbon emisyonlarına ve çevre kirliliğine son verilmesini talep ederken, daha temiz bir dünya için limanın önemli bir rol oynaması gerektiği çağrısında bulundu.

Eylemde, “İklim değişikliği değil, sistem değişikliği”, “İyi bir gelecek istiyorum, B gezegeni yok”, “Bizim limanımız, kömürsüz”, “Eğer iklim bir banka olsaydı çoktan kurtarılmıştı” ve “Bu yol ölüme gidiyor” yazılı pankart ve dövizler taşındı.

ilginizi çekebilir

x-twitter
Onur Haftası'nda yasak: LGBTİ+ dernekleri ve LGBTİ+ hakları konusunda paylaşım yapan derneklerin X hesapları erişime engellendi!
manset1012-6vircd7g96os8gdag2zk
Erken seçim tartışmaları, Cumhur İttifakı'nın stratejisi ve muhalefetin açmazları
images (5)
Trump’ın tüm öngörüleri çökerken