Şahin Dağları'nda doğa katliamı

05.09.2019 - 11:05
Haberi paylaş

Samsun'un Kavak ve Havza ilçeleri arasındaki Şahin Dağları’nda maden arama ruhsatı verilen şirket, ağaç katliamı yapıyor.

Kanadalı madencilik şirketi Eldorado’nun Türkiye uzantısı Tüprag Metal Madencilik AŞ'ye, altın aramak için 6 ayrı ruhsat verildi. Toplamda 12 bin hektarlık alanda ağaçlar kesiliyor.

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), Şahin Dağları'na giderek ağaç katliamını görüntüledi ve maden şirketinin getireceği yıkım hakkında köylülerle konuştuı.

 SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Çokuluslu maden şirketlerinin çıkarları uğruna doğal varlığımız olan ormanlarımızın yok edilmesine, yeraltı sularımızın zehirlenmesine, halkımızın siyanür ve toz solumasına seyirci kalmayacağız” dedi.

Özdağ açıklamasında şunları söyledi: “Kavak-Havza ilçeleri arasında kalan Şahin Dağları mevkiinde yürütülen çalışmaları incelemek ve Şahin Dağları’na en yakın mahalle olan Başalan Mahallesi sakinleriyle görüşmek için bölgeye geldik. Başalan halkı da durumdan çok rahatsız ve tedirginler. Maden şirketinin iş makineleri ve hafriyat kamyonları için yol genişletmek amacıyla, seyretme adı altında Şahin Dağları’nda ağaçları keserek katliam yapılmakta ve bunun için ÇED istenmemektedir. Çokuluslu maden şirketinin çıkarları uğruna doğal varlığımız olan ormanlarımızın yok edilmesine seyirci kalmayacağız.”

Bültene kayıt ol