ODTÜ’de direniş ağaç katliamını durdurdu

09.07.2019 - 09:26
Haberi paylaş

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Kavaklık adı verilen ağaçlı bölgeye yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu’na karşı 55 gündür direnişte olan öğrencilere polis saldırdı. Bazı öğrencilerin gözaltına alındığı saldırının ardından polis ablukası altında ağaç kesimi başladı.

Öğrenciler, polis saldırısı ve ağaç kesimine tepki gösterdi. Atanmış ODTÜ Rektörü Verşan Kök ve yönetimi hedef alan öğrenciler “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganlarıyla ağaç kesimini protesto ettiler.

ODTÜ yönetimi tarafından engellenen Çankaya Belediyesi yetkilileri, öğrencilerin direnişi sonucunda kampüse girmeyi başardı ve inşaatın hukuk dışı olduğunu tutanakla tespit etti. Bunun ardından ağaç kesimi durduruldu. Öğrenciler 55 gündür kurdukları çadırlarla kavaklığı korumaya çalışıyordu.

Görüşlerine başvurduğumuz bir ODTÜ Eğitim Sen aktivisti Coşku Çelik konuyla ilgili şunları söyledi:

“Şu anda birincil mesele elbette kavak ağaçlarına dönük tahribat ancak mesele bundan ibaret değil. KYK yurtlarının ODTÜ’ye sokulmaya çalışılmasının ideolojik de bir anlamı var. Bu, özellikle kadın öğrencilere dönük muhafazakar bir baskı aracı. ODTÜ’nün numaralı yurtları zaten devlet yurdu kategorisinde. Bu yurtlar varken KYK dayatması ODTÜ’ye dönük saldırının bir parçası”.

Bültene kayıt ol