Hollanda’da 40 bin kişilik iklim eylemi

Son dönemde Avrupa’nın birçok yerinde kitlesel iklim protestoları düzenleniyor.

Almanya, Belçika, İngiltere gibi yerlerde son birkaç aydır on binlerce kişi eylem yaparak iklim adaleti talep ediyor.

İsveç’ten 15 yaşındaki öğrenci Greta Thunberg’in çağrısıyla ise birçok ülkede cuma günleri lise öğrencileri okul boykotuna giderek siyasetçileri iklim için harekete geçmeye çağırmaya başladı.

15 Mart’ta dünyanın birçok yerinde iklim eylemleri yapılacak.

Hafta sonunda da Hollanda’da 40 bin kişi iklim için sokağa çıktı.

Amsterdam’da yapılan eylemde Hollanda hükümetinin iklim politikalarını eleştiren göstericiler, iklim değişikliğiyle mücadele için etkin politikalar uygulanması çağrısında bulundu.

Yağmur altında yapılan gösteride, “Mars’ta hayat var. Hayır, teşekkür ederim”, “Dünya’yı temiz tut yoksa tohumlar yetişmez”, “Gelecek nesillerimizi koru”, “Küresel uyarı, hareket geç” ve “İklimi geç kalmadan kurtar” yazılı pankart ve dövizler taşındı.

İstanbul’da toplantı: Yokoluş İsyanı, öğrenci grevleri ve iklim hareketi

ilginizi çekebilir

filistin-eylem-komitesi-trumpin-gazze-planini-protesto-etti
Filistin Eylem Komitesi: Emperyalist-siyonist saldırganlığa hayır!
BdbZ-akazeynep-kimdir-neden-oldu-intiharin-nedeni-ne
Nefret politikaları bir trans kadının daha ölümüne neden oldu
8fad6fc0-14f4-11f1-aec6-05623088f9a7
Eğitim Enternasyonali: İran’a olan saldırıları kınıyoruz