Search
Close this search box.

Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi: Nefrete inat, yaşasın hayat!

Türcülüğe karşı antikapitalist bir topluluk olan ve katliam yasasının iptal edilmesini isteyen inisiyatif, LGBTİ+ varoluşlarını suç sayma girişimine karşı bir dayanışma mesajı yayınladı.

Nefrete inat yaşasın hayat

İktidarın LGBTİ+ varoluşunu hedef alan Medeni Kanun ve Ceza Kanunu değişikliği önerisi kabul edilemez. Biyolojik cinsiyet ifadesini Ceza Kanunu’na eklemek isteyen iktidar bu değişiklikle LGBTİ+ların tüm varlıkları ceza sebebi hâline getirilirken, kıyafetlerden gündelik konuşma biçimine kadar her şey ceza sebebi sayılabilecek.

Bu yasa değişikliği sadece LGBTİ+ları değil tüm toplumu baskı altına almaya dönük bir hamledir. 200 gün önce yapılan yasa değişikliğiyle sokakta yaşayan hayvanlara dönük bir katliamın nasıl örgütlendiğini her gün görüyoruz. Baştan itibaren bu yasa değişikliklerinin sadece sokakta yaşayan hayvanlarla sınırlı kalmayacağını söylemiştik.

Şimdi nefretin odağında LGBTİ+lar var. Hayvanları korumak için omuz omuza mücadele ettiğimiz lubunyalar yalnız değildir! Susmuyoruz, korkmuyoruz, dostlarımızı vermiyoruz!”

son yazıları

Öğrenci ve kitle hareketi içerisindeki faşizmin önlenebilir yükselişi
Demokrasi Gaspına Karşı Kitlesel Muhalefet | Perspektifler #2
Devlet, asker, polis: Bunlar kimin için var?

ilginizi çekebilir

istanbul-da-boykot-yuruyus-miting-gunu
Öğrenci ve kitle hareketi içerisindeki faşizmin önlenebilir yükselişi
senol pers 2 thumb
Demokrasi Gaspına Karşı Kitlesel Muhalefet | Perspektifler #2
JDJadjlj
Devlet, asker, polis: Bunlar kimin için var?