Halkın tasarrufu değil maden şirketlerin kapatılması lazım

İzmir’de su kesintileri başlıyor, Cemil Tugay yönetimi barajlardaki su seviyelerinin azaldığını bahane ederek halka tasarruf tedbirleri yüklüyor. Ama asıl mesele şu: Bu şehirde tam üç tane altın madeni var ve bu madenler durmaksızın çalışıyor.

Biliyoruz ki, bu madenlerde günde 15 kilogram altın üretiliyor. Bir gram altın için tam 750 litre suya ihtiyaç var. Bu hesabı yaptığımızda, günde üretilen 15 kilogram için 11 milyon 250 bin litre suyun heba olduğunu görüyoruz. 

Halktan su kesintileriyle tasarruf etmesi beklenirken, bu devasa şirketler suyumuzu hoyratça tüketiyor.

Cemil Tugay, halka yüklediği bu su tasarrufu tedbirlerinden büyük altın madeni şirketlerini muaf tutuyor. Seçildiği günden beri karşımıza işçi ve sendika düşmanı, popülist ve büyük şirketlerin temsilcisi olarak çıkıyor. Sadece bu da değil, altın madeni şirketleri doğaya saldıkları siyanürle de sürece çok ciddi bir şekilde zarar veriyor.

Ne yazık ki, dünyanın her yerinde kapitalistler doğaya verdikleri zararın faturasını tüm canlı yaşamına ödetmeye çalışıyor. İzmir’deki bu durum, bu  gerçeğin bir yansımasıdır.

Söz konusu madenler ve bulundukları yerler ise şunlar:

 * Tüprag Efemçukuru Altın Madeni: Menderes

 * Ovacık Altın Madeni: Bergama ve Dikili

 * Çukuralan Altın Madeni: Bergama

son yazıları

Yeni çözüm sürecinde bazı işaretler
Tek bir Gazze planı var: Nehirden denize özgür Filistin!
Ankara ve İzmir'de Filistin halkına destek eylemleri: İntifada kazanacak!

ilginizi çekebilir

214488
Yeni çözüm sürecinde bazı işaretler
gaza-ceasefire-children-celebrate-9oct2025-afp
Tek bir Gazze planı var: Nehirden denize özgür Filistin!
iz iç1
Ankara ve İzmir'de Filistin halkına destek eylemleri: İntifada kazanacak!