Gürmak işçilerinin direnişine polis ablukası

Gürmak’ta işten atma saldırısına direnen işçilere karşı polis devreye sokuldu. Fabrikanın önü polis tarafından abluka altına alınırken, direnişçi işçiler, dayanışmanın yükseltilmesi gerektiğini açıkladı.

İzmir AOSB’de bulunan Gürmak’ta işten atma saldırısına karşı başlayan direniş, 5. gününe girerken sermaye direnişi kırmak polisini devreye soktu. Fabrika önü polis ablukası altına alınırken direnen işçiler ise karakola çağrılarak ifade vermeye zorlandı.

Direnişçi işçiler, polis zoruyla direnişi kırma girişimine karşı emekten yana herkesi yanlarına çağırdı. Gürmak işçilerinin çağrısı şöyle:

Basına ve kamuoyuna

Sendikal örgütlenme haktır engellenemez!

Gürmak işçileri olarak örgütlenme ve sendikal hakkımız için mücadeleye başladık. Örgütlenme çalışmamız geçen hafta patronun işten atma saldırısına maruz kaldı. 4 arkadaşımız işten atıldı. Bugün direnişimizin 5. günü. Patron her türlü yıldırma politikasını üstümüzde uygulamaya devam ediyor. Ailelerimize tebligat gönderiyor, içerde direnen arkadaşlarımız günlük olarak baskıya maruz kalıyor. Bu gün bütün işçilerin anayasal hakkı olan sendikal örgütlenme hakkımız elimizden alınmaya ve bununla için direnen bizler baskıya maruz kalıyoruz. Fabrikanın önü polis ablukası altında. Kolluk güçlerini anayasal hakkını kullanan işçilere değil bunu engelleyen patrona işlem ve baskı yapmaya çağırıyoruz. Tüm emekten yana dostları ise işçi sınıfının örgütlenme mücadelesinde adım atan bizleri desteklemeye yanımızda olmaya çağırıyoruz.

Sendika haktır engellenemez!

Baskılar bizi yıldıramaz!

Direnen Gürmak işçileri

(Kızıl Bayrak)

ilginizi çekebilir

01JS71NM19M60TXQ6TB64N8TT4
Aşırı sağ neden transfobiden faydalanıyor?
1-11
(Seçtiklerimiz) “Medyanın yüzde 70’inin genel yayın yönetmeni olarak devlet ve iktidar” bahsi
20231014_BLP521
(Seçtiklerimiz) Gazze’de 1 Mayıs