Genç faşist yaşlı faşist olmuş!

Prof. Dr. Celal Şengör, Radikal‘de on gün önce yayımlanan bir röportajda, “Kenan Evren’in yaptığı her şeyi istisnasız onaylıyorum, insanlara dışkı yedirmek işkence değil. Ben bal gibi yerim” demiş, öfkeli tepkilere yol açmıştı.

Kendisini lise yıllarında tanıdığım için, ben şaşırmamıştım!

Robert Kolej’de benden bir sınıf küçük olan Şengör, yakın arkadaşı Prof. Dr. Mim Kemal Öke ile birlikte, öğrencilerin şaşkın bakışları altında koridorlarda Nazi selamı vererek kaz adımlarıyla yürürdü. Geri kalanımız, “Deli ulan bunlar!” diye düşünürdük.

Mezun olduğumuz yıl, okul yıllığında Şengör’ün aşağıdaki karikatürü yayımlanmıştı.

Genç bir faşistin yaşlı bir faşiste dönüşmesinde şaşılacak bir şey yok. Ama ortalıkta saygın bir akademisyen olarak ahkâm kesip görüş bildirmesini engellemek gerekir. Bir grup akademisyen tam da bu amaçla bir imza kampanyası başlatmış. Dikkatinize:

“Celal Şengör’ün ‘dışkı yedirmek işkence değildir’ yönündeki açıklamalarını duymuşsunuzdur. Akademisyenler olarak bir imza kampanyası başlattık. Bu kişi Amerika’da National Academy of Sciences üyesi. Oradaki üyeliğinin yeniden gözden geçirilmesi talebi ile bir mekup kaleme aldık. Aşağıdaki linke tıklayıp bu mektubu imzalarsanız ve bunu kendi çevrenizde duyurursanız çok seviniriz.”

http://www.nosupportfortortureatnas.org/

Roni Margulies

[email protected]

son yazıları

Mutlu bitmiş bir göç öyküsü
999 milyon dolarla geçinmek!
"AKP kadınlara savaş açmış gibi"

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor