Gelişmiş altı devlet ABD’ye karşı birleşti

Trump yönetiminin başlattığı ticaret savaşının ilk sonucu, G7’nin bölünmesi oldu.

G7 (gelişmiş 7 devletin birliği) zirvesi öncesi toplanan İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Kanada ve Japonya maliye bakanları, üç gün günlük toplantının ardından, ABD’nin yeni gümrük tarifelerine karşı birleştiklerini duyurdu.

Toplantıya başkanlık eden Kanada Maliye Bakanı Bill Morneau, Washington’a çağrı yaparak, tarifeleri geri çekmesini istedi.

8-9 Haziran’da Kanada’da toplanacak zirve öncesi, G7’nin altısının birine karşı birleşmesi, küresel kapitalizmin tarihinde bir dönüm noktası.

Küreselleşme döneminin başında dünyaya yön veren kararlara imza atan örgüt olarak gösterilen G7, Dünya Ticaret Örgütü, IMF ve BM gibi hegemonik yönetici rolünü yitiriyor.

ABD Başkanı Trump’ın bu hafta Kanada’ya resmi ziyareti ile G7 zirvesi, ticaret savaşına ve emperyalist devletlerin bölünmüşlüğüne sahne olacak.

ilginizi çekebilir

293990-780x470
Temel Conta işçileri serbest bırakıldı: "Yaşasın sınıf dayanışması!"
ST ank a3
Ankara'da Sosyalist Tartışma 18 Nisan'da
temel-conta-iscileri-sendikal-haklari-icin-grevde
Grevdeki Temel Conta işçileri gözaltında