Faşistler yol kesip kimlik kontrolü yaptı, otobüslere saldırdı

Dün gece Dağlıca’daki ölümleri bahane ederek sokaklarda Kürt avına çıkan faşistler, bazı şehirlerde yol kesip kimlik kontrolü yaptı ve Kürt illerine giden otobüslere saldırdı.

Mersin-Antalya Karayolu Çarıklar mahallesi kavşağında dün akşam saatlerinde toplanan faşist grup, lastik yakarak yolu kısmen trafiğe kapattı.

Kontrollü olarak araç geçişine izin veren faşistler, plaka kontrolü yaptı. Kürt illerine ait plakalı araçları durduran eylemciler, araçların plakasını söktükten sonra geçişlerine izin verdi. Grubun, jandarma ekiplerinin dağılmaları konusunda uyarılarına aldırış etmemesi üzerine araçların geçişi güvenlik nedeniyle durduruldu.

Erzurum Aşkale’de faşistler trafiği kapatarak araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Erzurum-Erzincan karayolu üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik faşist grup, karayolunda lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Yoldan gecen araçlara kimlik kontrolü yapan kalabalık grup sık sık, ‘Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları attı. Polisin bazı plakalara sahip araçları güvenlik nedeniyle geçirmemesi üzerinde yolda uzun kuyruklar oluştu.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde toplanan faşistler de trafiği kapatarak Kürt illerine giden otobüslerin geçişine izin vermedi. Saldırıya uğrayan iki otobüsün camları kırıldı.

Grup, geçmeye çalışan bir otobüsün camlarını kırarken, jandarma ekipleri otobüsteki yolcuları tahliye etti. Bir başka yolcu otobüsü de sürücüsü ve muavininin zafer işareti yaptığı iddiasıyla aynı grubun saldırısına uğradı. Camları kırılan ve lastikleri patlatılan araçtaki kadın ve çocuklar jandarma nezaretinde otobüsten indirilerek jandarma aracıyla merkeze getirildi.

Saldırgan grubun olay yerinden yaklaşık 300 metre uzaklıkta otobüslerin mola verdiği tesislere gelmesi üzerine yolcular bu kez de restorana sığındı. Jandarma restoran girişini kapatırken, içeri giremeyen grubun saldırısı sonucu restoranın camları kırıldı.

ilginizi çekebilir

DavidOkonyanArmenianGenocide2
Üç şehirde söyleşi: 110. yılında 24 Nisan
nehirden
İstanbul'da Filistin protestosu: “Maersk’a geçit yok, İsrail’e ambargo”
test
Şenol Karakaş ile perspektifler 3 | Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Sürecine Saldırılar, 19 Mart Sonrası Hareketin Geleceği