Evrensel muhabirleri serbest bırakıldı

Evrensel gazetesi muhabirleri Cemil Uğur ile Halil İbrahim Polat, 16 günlük gözaltının ardından serbest bırakıldı.

Mersin’de 23 Ağustos tarihinde haber takibi sırasında gözaltına alınan Evrensel gazetesi muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat, emniyet işlemleri ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık tarafından alınan ifadeleri ardından “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi.

Mahkeme, Uğur ve Polat’ı “adli kontrol” şartıyla serbest bıraktı.

“Gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyeceğim”

Serbest bırakıldıktan sonra konuşan Evrensel muhabiri Cemil Uğur, gözaltında darp edildiğini ve 10 Ocak 1995 yılında öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin akıbetiyle tehdit edildiğini belirterek, “Gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyeceğim” dedi.

Ne olmuştu?

Mersin’de PKK lideri Abdullah Öcalan için düzenlenen “özgürlük nöbeti” eylemini takip eden Evrensel gazetesi muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat, 23 Ağustos günü haber takibindeyken polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki iki muhabirle görüşen avukat Ali Bozan, yaşananları şöyle aktarmıştı:

“Cemil Uğur’un Facebook sayfasını incelemişler. Orada Metin Göktepe ve Erdal Eren’in fotoğrafları varmış. Daha sonra Metin Göktepe’yi sormuşlar. Cemil Uğur, gazetenin merkez çalışanı olduğunu ve polislerce öldürüldüğünü söylemiş. Bunun üzerine Metin Göktepe’ye hakaret ve küfürler savurmuşlar. Daha sonra ‘Seni buradan aşağı atsak, ya ölürsün ya da sakat kalırsın’ şeklinde açıkça tehdit etmişler. ‘Evrensel gazetesi sizi sattı. Size sahip çıkmıyor’ gibi sözler sarf etmişler.”

ilginizi çekebilir

aym-sokaktaki-hayvanlarla-ilgili-duzenlemenin-iptalini-gorusecek
AYM sınıfta kaldı, yeni bir yasa için mücadele zamanı
WhatsApp Görsel 2025-05-07 saat 17.31
DSİP: “Hayvanları koruyanlar için bu mücadele bitmedi”
sırrı
Ülkenin ilacı Sırrı güle güle