Roni Margulies

Roni Margulies son yazıları

Roni Margulies tüm yazıları

12.11.2016 - 08:49

“Mezarlıklar ağaçlanacak”

Kürt illerinde belediye başkanlarının tutuklanmasının ardından yerlerine atanan kayyumlar çok güzel işler yapıyormuş. Hürriyet gazetesi de hepsiyle tek tek görüşerek bu güzel işleri anlattırıyor.

Bugün Silvan’da kayyum olan Murat Kütük anlatmış.

“Gerçek anlamda belediyecilik nasıl yapılır, onu göstereceğiz. Sokaklar temizlendi, vatandaşın asfalt talebi hızlıca karşılanmaya çalışılıyor” demiş.

Kütük’ün “Yeşil Silvan” projesi varmış. Şöyle anlatıyor: “Orman Müdürlüğü’nden ciddi sayıda fidan alacağız. Dikim sezonunda yeterince ağaç dikeceğiz. Mezarlıklar ağaçlanacak.”

Sayın Kütük belli ki belediyecilikte çok usta. Silvan halkının temel sorunlarının asfalt ve ağaç olduğunu hemen anlamış. Bu sorunları kısa sürede çözeceğinden hiç kuşkum yok. Kendisini şimdiden tebrik ederim.

***

Sayın Kütük’ün Hürriyet ile konuştuğu gün, gazeteler Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bey’in bir konuşmasını da aktarmış.

Dokuz milletvekilinin tutuklanması üzerine HDP’nin Meclis’teki faaliyetlerine katılmama kararını eleştiren Numan Bey, şöyle demiş: “HDP’li milletvekilleri parlamento çalışmalarına katılır mı katılmaz mı, kendi bilecekleri iştir. Ama kendilerine şu tavsiyede bulunmak isteriz. Sizler halkın oyuyla seçildiniz. Milletin iradesiyle parlamentoya gelenlerin milletin iradesine saygı göstermesi lazım. Parlamento çalışmalarına devam edilmesi, kendilerine oy veren vatandaşların talebidir. Ümit ederiz ki bu talepleri göz önünde bulundururlar ve parlamento çalışmalarına katılırlar.”

Ne güzel demiş.

Halkın oyuna saygı göstermek gerçekten de demokrasinin gereğidir.

Numan Bey’e tavsiyede bulunmak haddime düşmez. Ama şu ricada bulunmak isterim: HDP’li milletvekillerinin parlamento çalışmalarına katılması, evet, kendilerine oy veren vatandaşların talebidir. O zaman niye tutuklandıklarını sorgulamak gerekmez mi? Dağa mı çıkmışlar? Silah mı kullanmışlar? Meclis’i mi bombalamışlar? Hayır. Hiçbirini yapmamışlar.

Demokrasiye saygısızlık ediliyor, doğru, ama hükümet mi ediyor, HDP’li milletvekilleri mi? Bunu kendinize sormanızı rica edebilir miyim, lütfen?

***

Numan Bey, Ortadoğu’daki gelişmelerle ilgili olarak da konuşmuş.

Demiş ki, “Rakka’da Arap olmayanların atacağı her adım Amerika’nın aleyhine olur. Bölge barışının da aleyhine olur. Bizim Rakka’da, Halep’te, Musul’da ısrarla söylediğimiz şudur: Bütün bu şehirler, halklarına aittir.”

Yine güzel, demokratik bir yaklaşım.

Ama ben yine rica edeyim:

Şu anda Silvan’a ve daha 27 belediyeye kayyum atanmış durumda, dokuz milletvekili de tutuklu.

Rakka, Halep ve Musul o şehirlerde yaşayan halka aittir. Doğru.

Peki, Silvan ve daha 27 il ve ilçenin halkı kendi temsilcilerini seçme hakkına bile mi sahip değildir?

Roni Margulies

[email protected]

(Sosyalist İşçi)


Bültene kayıt ol