Roni Margulies

Roni Margulies son yazıları

Roni Margulies tüm yazıları

14.05.2015 - 10:07

Orgeneraller, Hristiyanlar ve AKP

İki tane orgeneral hakkında güzel haberler aldık bu hafta.

Önce, Kenan Evren gitmesi gereken yere nihayet gitti. Arkasından gözyaşı döken olduysa, ben fark edemedim. Zamanında herifi yere göğe sığdıramayan medya bile arkasından ağlamanın pek de makbul karşılanmayacağını tahmin etti, badem gözlü muamelesi yapma içgüdüsünü dizginledi.

Yüce devletimiz ise kendisine sadakatle hizmet eden, son Türk devletinin bekası için binlerce Türk’ü öldürmekten kaçınmayan bir askerini yalnız bırakmayacaktı elbet. Evren’in cenazesi Genelkurmay’dan kalkacak ve devlet mezarlığına gömülecek.

Bu haber bütün gazetelerde vardı. İkinci orgeneral haberi ise sadece Aydınlık’ta çıktı, nedense. Emekli Orgeneral Saldıray Berk, Vatan Partisi’ne katılmış. “Mustafa Kemal’in askerleri bu çatı altında bulunduğu için Vatan Partisi’ndeyim” demiş. Bir de, “Vatan sevgisi ve özveri timsali olarak gördüğüm Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in bulunduğu çatı olduğu için.”

Öncelikle, Saldıray ismini çok beğendiğimi belirtmek isterim.

Sonra da, Genelkurmay’a önermek isterim: bu kadar çok emekli general üyesi olan bir partinin başkanına, özveri timsali Perinçek’e acaba ‘fahri orgeneral’ rütbesi verilemez mi? Hakiki generallerin bir sivil önünde selam durması doğru olmuyor bence.

Orgenerallerin yanı sıra, Hristiyanlarla ilgili iki ilginç yazı da okudum bu hafta.

Millî Gazete’de, Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin seçim ittifakı “Millî ittifak” olarak tanımlanıyor ve AB, NATO gibi birliklere üye olmak isteyenler (herhalde AKP kastedilerek) suçlanıyordu. Deniyordu ki, “İnkârcı Yahudilerin ve müşrik Hristiyanların birliğine dahil olmaya çalışanlar onlardandır veya onların işbirlikçisidirler.”

Yeni Mesaj gazetesinde ise, “Haçlı Siyonist odakların projesi” olarak tanımlanan dinlerarası diyalog fikrine karşı çıkılarak AKP politikaları eleştiriliyor ve deniyordu ki, “Bu aslında emperyalist Haçlı Siyonist odakların bir projesidir. Asıl amaçları saf İslam’ı tasfiye etmek ve Hristiyanlığı yaymaktır.” Siyonistler niye Hristiyanlığı yaymaya çalışıyor, bilemedim, ama belli ki mesele çok ciddi.

Hristiyanlarla ilgili bir haber daha vardı bu hafta. Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi yıkılmaya başlandı. Yüce devletimiz kendi vatandaşının mülkünü gasp etmiş, satmış ve şimdi yıkılırken sırıtıyor.

AKP yetimhaneyi kurtarmak için bir şey yapar mı?

Milliyetçilik açısından Evren’den ve Saldıray Berk’ten farklı olsaydı, Müslüman Türk olmayanlara düşmanlık açısından Millî Gazete’den ve Yeni Mesaj’dan farklı olsaydı, belki yapardı.

Var mı bahse girmek isteyen?

Roni Margulies

[email protected]

(Sosyalist İşçi)


Bültene kayıt ol