Roni Margulies

Roni Margulies son yazıları

Roni Margulies tüm yazıları

26.03.2015 - 01:46

Abimizi yıpratıyorlar

Abi’ye bu yapılır mı ya! Bu nasıl bir vicdansızlık? Olur mu ya!

Bakın ne diyor: “Operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı.”

Tamam, tüm ülkeyi aldattınız, dert değil, biz zaten ülke olarak aldatılmaya alışığız, çok da sorun etmeyiz. Ama bu kadar saf, bu kadar temiz bir delikanlı aldatılır mı ya!

Diyor ki: “Yolsuzluk kılıfı altında başlattıkları bir operasyonla şahsımla birlikte ülkemizin tüm millî kurumlarını, millî projelerimizi hedef aldılar.”

Millî kurumlarla projeleri istediğiniz kadar hedef alın, hiç önemli değil, biz zaten kendimiz de onları pek ciddiye almayız, ne halt olduklarını biliriz. Ama bu kadar sevecen, iyiniyetli bir abi hedef alınır mı ya!

Bu o kadar iyi bir abi ki, bakın nasıl samimiyetle ifade ediyor: “Eski Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere, birlikte mesai sarf ettiğim için yakından tanıdığım pek çok komutanın tutuklanmasına şahsen gönlüm hiçbir zaman razı olmadı.”

Ve o kadar efendi ve kibar ki, sevgili ordumuzun maruz kaldığı kumpasa gönlü hiç razı olmamasına rağmen, kendisinin dediği gibi, “hukuk devleti ilkesine saygının gereğini yerine getirmek dışında bir duruşumuz olmadı.”

Abimize bunları yapanlar, aldatanlar, hedef alanlar belli: paralelci, kumpasçı, lobici filan.

Ya Bülent Arınç’a ne demeli?

“Bugün geldiğimiz noktadan, yarın geleceğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanı’nın habersiz sayılması mümkün değil. Her şeyi çok iyi bilmektedir. Yani ‘Bunu soğuk ya da sıcak karşıladım’ şeklindeki beyanları kendi hissi beyanlarıdır, kendi düşünceleridir” demiş iyi kalpli abimiz hakkında. Ayıp değil mi? Denir mi böyle şeyler. “Anca gidersin” demesine ramak kalmış.

Demiş ki bir de, “Görüyorum ki sayın cumhurbaşkanımızın bu tür konuşmaları eleştirilere yol açabilir, bu haksız ya da haklı eleştiriler sebebiyle sayın Cumhurbaşkanımız üzülebilir, yıpranabilir.” Bak, bak! Tehdit ediyor resmen yahu! “Fazla konuşma, yıpranırsın” diyor açık açık. Zaten az konuşan, her zaman düşünerek, tartarak konuşan abimize böyle tehdit savurulur mu ya?

Arınç yetmezmiş gibi, bir de Abdülkadir Selvi çıktı ortaya! “Arınç’ın açıklaması bilgiye dayanan bir açıklama. Katılıyorum. Önemli ve değerli” dedi. Yahu, senin işin köşe yazılarında abimizi desteklemek, övmek, allamak pullamak. Arınç’a katılmak değil. Arınç’a katılacaksan niye Yeni Şafak’ta yazıyorsun, git başka yerde yaz!

Böyle giderse yalnız kalacak vallahi. Altı oyulacak. Desteğini kaybedecek.

Sevgili ordumuzdan başka hiç seveni kalmayacak

Roni Margulies

[email protected]

(Sosyalist İşçi)


Bültene kayıt ol