'Vazgeçmiyoruz, korkmuyoruz; Onur Haftası yasaklanamaz'

21.06.2022 - 12:46

Bu sene otuzuncu kez yapılması planlanan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri yasaklandı. Onur Haftası Komitesi, "Bu karar usulsüzdür" diyerek itiraz edeceklerini duyurdu.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, Beyoğlu ve Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kaos GL'nin haberine göre Beyoğlu Kaymakamlığı yasak kararını etkinlik mekanlarına bildirdi.

Nefret ve lince davete yasak yok

Kendisini Müdafaa-i İslam Hareketi olarak adlandıran, daha önce Çanakkale, Antep ve İstanbul Üniversitesi'ndeki LGBTİ+'ları hedef göstererek linç girişiminde bulunan grubun İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne karşı linç çağrısına herhangi bir yasak gelmedi.

LGBTİ+ düşmanı grup, yürüyüşün yapılacağı gün olan 26 Haziran Pazar günü saat 14.53'te Taksim'e çağrı yapıyor.

Komitenin açıklaması

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, yasak kararının ardından sosyal medyadan açıklama yaptı. Komite, kararın usulsüz olduğunu belirterek şöyle dedi:

Bugün İstanbul 30. LGBTİ+ Onur Haftasının başlamasıyla beraber güvenlik şubeye bağlı polisler etkinliklerin gerçekleşeceği mekanlara "genel kontrol" adı altında denetim yapmaya çalışmıştır.

Kolluk kuvvetleri denetim evrakı olmadan etkinliğin gerçekleşeceği mekanlara vergi levhası, tabela gibi belgeler sorarak mekanlar üstünde baskı oluşturmaya çalışmıştır. Bütün baskılara rağmen bugün etkinlik mekanlarımızda buluştuk.

Ancak devlet ve kolluk kuvvetleri denetim bahanesiyle hafta etkinliklerini engellenemeyeceğini anlayınca, beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlığı 1 hafta boyunca etkinliklerimize yasak getirmiştir. Onur haftasını engellemeye, mekanlarımızı boşaltmaya çalışmıştır.

Bu karar usulsüzdür ve tüm yasal haklarımızı kullanıp gereken itirazları yapacağımızı bildirmek istiyoruz. Bizimle dayanışan tüm avukat ağımıza ve mekanlara teşekkür ediyoruz. Vazgeçmiyoruz, Korkmuyoruz! Etkinliklerimize güvenli mekanlarda ve online olarak devam edeceğiz.

ONUR HAFTASI YASAKLANAMAZ!

RAK RAK RAK GELİYORUZ!



Bültene kayıt ol