İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası inisiyatifi: 17 Mart Çarşamba günü Çağlayan Adliyesindeyiz!

16.03.2021 - 08:33

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası inisiyatifi, 17 Mart Çarşamba günü gerçekleşecek Boğaziçi Üniversitesi davası için Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelme çağrısı yaptı. Ocak ayında kayyum rektör Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasının ardından başlayan protestolarda, eylemlerin bir ayağı olarak düzenlenen sergi sonrasında ikisi tutuklu, ikisi ev hapsinde 7 öğrenci hakkında dava açılmıştı.

Çağrı metni şöyle:

17 Mart'ta Çağlayan Adliyesi'ndeyiz!

Ocak ayında kayyum rektör Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasının ardından başlayan protestolarda, eylemlerin bir ayağı olarak düzenlenen sergi sonrası açılan ve ikisi tutuklu, ikisi ev hapsinde 7 öğrenci hakkında görülecek duruşmada yargılanan üniversite öğrencilerinin yanında olmak için Çağlayan Adliyesi önünde buluşuyoruz.

Kayyumlara, LGBTİ+ fobiye, düşmanlaştırma politikalarına karşı bir arada yaşamı ve eşitliği savunan herkesi üniversite öğrencilerinin yanında yer almaya çağırıyoruz. 

İkilikleri yıkana kadar, kesiştikçe iç içe geçene kadar, arkadaşlarımızı alana kadar direniyoruz. Ne yalnız ne de yanlışız!

17 Mart günü, 13.00'da Çağlayan Adliyesi'ndeyiz!

#ArkadaşlarımızıAlacağız 

#AşağıBakmıyoruz

#BundanSonrasıHepimizde



Bültene kayıt ol