2020 Uluslararası Hrant Dink Ödül Töreni 15 Eylül'de çevrimiçi

14.09.2020 - 09:31

Uluslararası Hrant Dink Ödülü her yıl olduğu gibi, bu yıl da Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de 12. kez verilecek.

Hrant Dink Vakfı'nın duyurusu:

Çevrimiçi yapılacak tören, Hrant Dink Vakfı’nın sosyal medya hesaplarında (YouTube, Facebook, Twitter, Instagram) yayınlanacak. Ödül sahipleri tören sırasında açıklanacak. Bilindiği gibi ödül her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan ve bunları yaparken de insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren; Türkiye ve Türkiye dışından olmak üzere iki kişi, kurum ya da organizasyona verilmektedir.

Bu yıl, ödül müziğinde de imzası olan Arto Tunçboyacıyan törenin birleştirici bir müzik şölenine dönüşmesini sağladı. Geceye özel performanslarıyla katılacak sanatçılar Can Bonomo, Dialog Project, Kalben, Kudsi Erguner ve O.F.F.

Şebnem Bozoklu ve Alican Yücesoy’un Türkçe; Ece Dizdar’ın İngilizce dillerinde sunuculuğunu üstlenecekleri ödül töreni, geçtiğimiz sene ziyaretçilere kapılarını açan 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı’ndan sunulacak.

Aynı zamanda, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yıl boyunca, yaptıklarıyla insan hakları, kadın hakları, ırkçılık karşıtı mücadele, yargı bağımsızlığı gibi pek çok konuda insana, insanlığa ‘ışık’ tutan kişi ve kurumlar 2020 yılının ‘Işıklar'ı olarak tanıtılacaklar.

Kısa videolar ve ödül sahiplerinin konuşmalarının yer alacağı ödül töreni, 15 Eylül 2020, Salı akşamı saat 20:00’da başlayacak. 

Sizleri de, Uluslararası Hrant Dink Ödülü heyecanına ortak olmaya, töreni izlemek için ekranlarınıza davet ediyoruz. 

Geceye dair tüm detayları, vakfın ve ödülün Facebook ve Twitter hesaplarında, #HrantDinkÖdülü, #UmuduÇoğalt, #DayanışmaGüçlendirir; #HrantDinkAward, #BuildHope, #StrongerTogether; #ՀրանդՏինքՄրցանակ, #բազմապատկէյոյսը, #զօրակցութիւնըուժէ hashtag’leriyle paylaşılacak.

Ödül törenini izlemek için;

Facebook: https://www.facebook.com/hrantdinkfoundation

Twitter: https://twitter.com/HrantDinkVakfi

Instagram: https://www.instagram.com/hrantdinkfoundation/

YouTube: https://youtu.be/VuxV2s19vE0



Bültene kayıt ol