Kadıköy’de Kerem Kabadayı ile “Dijital çağda müzik sanayii” toplantısı

Marksizm Akademisi tarafından düzenlenecek toplantı, 9 Şubat Cumartesi günü saat 15:00’te Kadıköy’de Muaf’ta gerçekleştirilecek.

Mor ve Ötesi grubundan savaş karşıtı aktivist Kerem Kabadayı, Kadıköy Marksizm Akademisi’nde “Dijital çağda müzik sanayii” üzerine konuşacak.

Müzik endüstrisinin 2000’li yılların ortasından itibaren değişen yapısı, endüstrinin yerleşik üretim biçimlerinde büyük dönüşümlere yol açarken, bunlara eşlik eden yeni tüketim alışkanlıklarını da ortaya çıkardı.

Kültür alanında büyük bir yer işgal eden popüler müziğe dair yeni tüketim alışkanlıkları ne ifade ediyor?

Bu dönüşüm, birçok alanda adeta bir slogan -hatta başlı başına bir ideoloji- halini almış “dijitalleşme” paradigması içerisinde nereye oturuyor?

Bu toplantıda, müzik endüstrisinin fiziksel üretimden dijital dağıtıma geçiş sürecinin ardındaki ekonomik bağlamla birlikte “dijitalleşme”nin hem ekonomi hem de popüler kültürde ne gibi dinamiklere yaslandığı üzerine tartışılacak.

Tarih: 9 Şubat Cumartesi
Saat: 15.00
Yer: Muaf Kadıköy
Adres: Osmanağa Mah. Kırtasiyeci sok. No:15/A Kadıköy
İletişim: 0533 447 9709

Facebook etkinliği için tıklayın.

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor