Kadınlar 25 Kasım'da şiddete karşı meydanlarda

22.11.2022 - 15:52

Kadın örgütleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde birçok ilde sokağa çıkıyor. KESK'li kadınlar, bir dizi etkinlik ve eylem çağrısı yaptı.

Cinayetler ve şiddet vakalarının hız kesmeden devam ettiği koşullarda, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkan iktidar, başta eşitlik ve adalet olmak üzere kadın haklarına savaş açmış durumda.

İktidar çevrelerinin sık sık hedefi olan kadın örgütleri ise her sene olduğu gibi meydanlara çıkarak 'cinayetleri durdurun, şiddeti durdurun' taleplerini haykıracak.

İstanbul'da 25 Kasım Kadın Platformu, Cuma günü 19:00 Taksim/Tünel'e çağrı yaptı. Platform yıllardır burada toplanıp yürüyor. Son yıllarda birçok engelleme yaşanmasına rağmen kadınlar direnmişti.

Ankara Kadın Platformu da 25 Kasım saat 18.30’da Sakarya Caddesi’nde bir araya geleceklerini duyurdu.

Bursa Kadın Platformu, aynı gün 18:00 -18:30 Fomara Meydanı'nda toplanma çağrı yapıyor.

Antalya Kadın Platformu'nun eylemi, 27 Kasım Pazar günü saat 14.00'de Aydın Kanza Parkı’nda toplanarak başlayacak. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş ve miting gerçekleştirilecek.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bir dizi eylem ve etkinlik yapacağını duyurdu.

KESK'li kadınların duyurusu şöyle:

►25 Kasım eylem ve etkinlikleri 18 Kasım 2022 tarihinde, iki yıla yakın zamandır tüm saldırılara rağmen erkek adalete karşı adalet nöbeti eylemi gerçekleştiren Emine Şenyaşar’ı ziyaret ile başlatılacaktır. Aynı gün yerellerde de, adalet arayışında bulunan kadınlarla dayanışma ve buluşma etkinlikleri gerçekleştirilmesi,

►2023 bütçesinin görüşmeleri süreci içerisinde, yerellerin belirleyeceği gün, saat ve yerlerde KESK kadın meclisleri tarafından, emek, meslek örgütleri ve kadın platformlarından kadınlarla birlikte sermayeden, savaş politikalarından yana bütçeye karşı emekçilerden yana toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe talebiyle yerellerde basın açıklamaları, basın toplantıları vb eylem ve etkinliklerin yapılması,

►Hafta boyunca kadına yönelik artan sistematik şiddete dikkat çekmek amaçlı kadın platformlarıyla birlikte Mor Konvoy, Mor zincir, Bisiklet Turu gibi kent merkezlerinde etkinlikler yapılması,

►Kent meydanlarında stantlar kurularak bildiri dağıtılması,

►25 Kasım günü miting, kitlesel açıklamalar, yürüyüşler şeklinde kadın platformları ile alan etkinlikleri yapılması,

►Tutuklu kadın arkadaşlarımıza dayanışma amaçlı kart gönderilmesi,

►KHK'lı kadın emekçilerle dayanışma amaçlı buluşma etkinlikleri gerçekleştirilmesi.



Bültene kayıt ol