İstanbul'da eylem: Kadın tutsaklara işkenceye son

10.12.2021 - 10:33

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, Aysel Tuğluk ve Garibe Gezer'e yapılan zulmü İstanbul'da protesto edecek.

HDP önceki dönem Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, hafıza kaybı gibi ciddi sağlık sorunları yaşadığı halde hapiste tutuluyor.

Garibe Gezer, Nusaybinli, 28 yaşında bir kadın. Kayseri Cezaevi'nden Kandıra Cezaevi'ne sevk edilmişti ve Kandıra Cezaevi'ne sevk edilirken çok ciddi işkence, taciz ve tecavüze maruz kaldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Müvekkilimiz Garibe Gezer’in intihar ettiği bilgisini aldık. Kendisi işkence mağduruydu. Hücre cezası vardı. Cezaevi müdürü ablasını aradı maalesef Garibe’mizi kaybettik. Av Jiyan Tosun ve Av Jiyan Kaya yanına gidiyorlar” diyerek 2. vahim olayı duyurdu.

Gezer'in hücrede tutulduğunu aktaran Keskin, “Garibe hücre cezası çekiyordu. Hücredeki bir insan kendini nasıl asabilir. Yazıklar olsun size!!!! Dargeçit’te yaşayan aileye çektirdiğiniz kaçıncı acı!!” demişti.

Her iki kadın şahsında hapishanelerde yaşanan baskı ve işkenecleri protesto açıklaması, 10 Aralık Cuma saat 19:30'da Kadıköy'de Süreyya Operası önünde gerçekleştirilecek.



Bültene kayıt ol