Kadınlar ve LGBTİ+’lar İstanbul’da haykırdı: Vazgeçmiyoruz

Kadın ve LGBTİ+ örgütleri, İstanbul Maltepe’de yaptıkları mitingte iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararını protesto etti.

Öğle saatlerinde Maltepe sahilindeki miting alanı dolmaya başladı. 170 örgütün çağrısıyla yapılan eylemde pankartları ve sloganlarıyla kortej oluşturan göstericiler alana yürüyerek girdi.

Mitingte kadın cinayetleri, homofobik ve transfobik baskılar protesto edilirken, İzmir’de HDP binasında katledilen Deniz Poyraz’ın resimleri taşındı.

Antikapitalist Kadınlar, Türkiye hükümetinin 1 Temmuz’da çekilme kararına karşı genel grev yapmak gerektiğini savunan bildirileri alanda dağıttı.

Kürsüden yapılan konuşmalarda iktidara ‘çekilme’ uyarısında bulunuldu ve Sözleşme’den çekildiği takdirde de mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Coşkulu mitingin dağılışında slogan atan kadınlara saldıran polis, 4 göstericiyi darp ederek gözaltına aldı.

Bundan sonraki eylem adresi 1 Temmuz günü Beyoğlu’ndaki Tünel Meydanı olacak.

ilginizi çekebilir

52f40482-a166-4d3f-87d6-ea8e043153b4
Şenol Karakaş ile yeni çözüm sürecine dair röportaj
74500090_1006
PKK’nin son açıklaması: Süreç devam ediyor, ama nasıl?
223252
Medeni haklarımızdan vazgeçmiyoruz!