İzmir'de İstanbul Sözleşmesi nöbeti devam ediyor

22.04.2021 - 19:15

İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu'nun çağrısıyla Karşıyaka'da bir araya gelen kadınlar ve LGBTİ+lar İstanbul Sözleşmesi için bu hafta da nöbet tutmaya devam etti. 

Yaklaşık bir saat süren oturma eyleminde Türkiye'de İstanbul Sözleşmesi'nin hazırlanması sürecinde hayat mücadelesi olan Nahide Opuz'un hikayesi anlatıldı. Bununla birlikte, akrabası tarafından tecavüze uğrayıp hamile kaldığı için aile kararıyla öldürülen, töre cinayeti nedeniyle yaşamdan koparılan Güldünya Tören'in yaşam mücadelesine de yer verildi. 

Polis ablukasına  “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kadınlara değil katillere barikat” diye cevap veren kadınlar eylem boyunca  "İstanbul Sözleşmesi bizimdir vazgeçmiyoruz", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganlarını attı.   

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı kararnamesini tanımadıklarını yineleyen kadınlar iktidarı İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamaya çağırdı. İstanbul Sözleşmesi 81 maddesi ile fiili olarak uygulanıncaya kadar mücadeleye ve nöbet tutulmaya devam edileceği tekrar yinelendi.



Bültene kayıt ol