1 Mayıs’ta ortak ses: Kazanacağız!

İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs iktidar blokuna karşı öfkeye sahne oldu. Her görüşten ve kimlikten işçi insanca ücret, adalet, özgürlük ve demokratik haklarını istedi.

En kalabalık şehir İstanbul’da 1 Mayıs’ın adresi Maltepe Meydanı’ydı. On binlerce işçi ve emekçi sabahın erken saatlerinden itibaren yürüyüşe geçerek alana pankartla sloganlarla ilerledi.

Devrimci sosyalistlerin çağrısıyla buluşan ırkçılık ve faşizm karşıtları, Hepimiz Göçmeniz ve Irkçılığı Yeneceğiz pankartları arkasında yürüdü. Kortejden kareler şöyle:

İzmir’de 1 Mayıs her zamanki gibi kitlesel kutlandı. Gündoğdu Meydanı’nda yapılan mitingde “Hepimiz Mülteciyiz, Irkçılığa Hayır’ pankartın altında katılan devrimci sosyalistler göçmen dostu aktivistlerle birlikte yürüdü.

Ayrıntılar geliyor…

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2025-12-30 at 15.25
Asya Gökalp: ‘Bu haksızlığa boyun eğecek biri değilim’
sarachane-1160x680
2025 yılı: Sarkacı izlemek zorlaşırken-3
2D9A9568-2-1024x683
2025 kültür-sanat alanından akılda kalanlar