1 Mayıs’ta ortak ses: Kazanacağız!

İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs iktidar blokuna karşı öfkeye sahne oldu. Her görüşten ve kimlikten işçi insanca ücret, adalet, özgürlük ve demokratik haklarını istedi.

En kalabalık şehir İstanbul’da 1 Mayıs’ın adresi Maltepe Meydanı’ydı. On binlerce işçi ve emekçi sabahın erken saatlerinden itibaren yürüyüşe geçerek alana pankartla sloganlarla ilerledi.

Devrimci sosyalistlerin çağrısıyla buluşan ırkçılık ve faşizm karşıtları, Hepimiz Göçmeniz ve Irkçılığı Yeneceğiz pankartları arkasında yürüdü. Kortejden kareler şöyle:

İzmir’de 1 Mayıs her zamanki gibi kitlesel kutlandı. Gündoğdu Meydanı’nda yapılan mitingde “Hepimiz Mülteciyiz, Irkçılığa Hayır’ pankartın altında katılan devrimci sosyalistler göçmen dostu aktivistlerle birlikte yürüdü.

Ayrıntılar geliyor…

ilginizi çekebilir

3
Çözüm sürecini sabote etmeyin
76580054_605
Trump’ın ‘yağmacı hegemonyası’ yerini başka bir şeye bırakıyor
WNZS3X5D7BJJLA5AUDERGFSRQQ (1)
Filistinli tutsaklar onurumuzdur