DYO fabrikasında direniş var

13.12.2022 - 12:15

İzmir Çiğli’de bulunan DYO Boya fabrikasında, patronun küçülme bahanesiyle 18 işçiyi işten atmasının ardından işçilerin fabrika önünde başlattığı direniş bugün de devam etti.

Örgütlü oldukları Petrol-İş İzmir Şubesi ile işçiler, dün sabah vardiyasında kartlarını bastıktan sonra fabrika önünde toplanarak, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Yönetim şaşırma sabrımızı taşırma”, “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde fabrikaya yürüdü.

Açıklama yapan Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Cem Turan, “Burada yapılan hukuksuzluktur, yasa tanımamazlıktır. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Ve yönetim bir an önce bu yanlıştan dönmezse biz de eylemlerimizi artıracağız, bundan emin olsun” dedi.

İşçilere destek ziyaretleri gerçekleştirildi

Çiğli Belediye Temsilcileri, Petrol-İş Manisa Şube Yönetimi ve İşyeri Temsilcileri, Deriteks Şube Yönetimini ve Akar Tekstil İşyeri Temsilciliği, TPI ve Tetrapak işçileri DYO işçilerini ziyaret etti.

İşten atılan işçilerin fabrika önünde direnişleri devam ederken, içeride çalışan DYO işçileri de vardiya giriş çıkışlarında “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika haktır engellenemez”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Bize ekmek yoksa size huzur yok” sloganlarıyla eyleme destek verdi.



Bültene kayıt ol