TPI işçileri direnerek kazandı

23.07.2022 - 11:59

Düşük zam ve işten atmalara karşı iş bırakan TPI işçileri direnerek kazandı. Patron işçilerin tüm taleplerini kabul etti.

İzmir Menemen ve Çiğli’de rüzgâr santrali kanadı üretimi yapan Amerikalı şirket TPI Composite fabrikasında çalışan Petrol-İş üyesi 3600 işçinin, düşük zamma ve işten atmalara karşı başlattığı iş bırakma eylemi kazanımla sonuçlandı. 3600 işçinin direnişi, baskılara ve sendikanın geri tutumuna rağmen kazandı. 

Bugün patron ve sendika arasında yapılan görüşme sonucu; işçilerin, asgari ücrete yapılan yüzde 30 zammın üzerine yüzde 15 zam, ihtarların geri çekilmesi, atılan işçilerin geri alınması ve çalışılmayan günler için ücret kesintisinin olmaması talepleri kabul edildi.

6 Temmuz günü başlattıkları üretimi durdurma eyleminden sonra yaklaşık 150 işçinin atıldığı fabrikada işçiler, patronun son teklifi yüzde 9 zammı da düşük bularak eyleme devam etme kararı almıştı.

İşçilerin işyerini terk etmeme eylemi kararı aldığı 19 Temmuz günü patron süresi belirsiz şekilde üretimi durdurduğunu duyurmuştu. Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Orhan Zengin ise işçilere yaptığı açıklamada, patrona hafta sonuna kadar müddet verdiklerini, talepleri kabul edilmediği takdirde fabrika önünde çadırlı direnişe geçeceklerini söylemişti.

İşçilerin talepleri kabul edildi

Bugün sendikanın işçilere yolladığı mesajda, patron vekillerinin ve sendikanın görüşme yapacağı duyuruldu. İşçiler, sendikanın oldu bittiye getirme ihtimaline karşı dikkatle görüşmenin sonucunu bekledi, sonuç açıklanana kadar işbaşı yapmadı. Görüşme sonucu işçilerin tüm talepleri kabul edildi.

 



Bültene kayıt ol